O duminică ce miroase a scorţişoară poate fi una care stimulează buna dispoziţie, de aceea, astăzi coacem mere. Ingrediente:
2 linguri zahăr,
2 linguri unt tăiat în bucăţele mici,
1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată,
4 mere potrivite ca mărime,
dulceaţă pentru servire (se poate servi orice dulceaţă).

Mere coapte, foto: blogspot.com

Mod de preparare:

Se spăla bine merele. Se scobesc în interior cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit, dar nu de tot, pentru că altfel ar curge umplutura din ele, astfel se scobesc de sus în jos, fără a le elimina codiță, astfel se fixează mai bine în tavă din cuptor.

Apoi se umplu cu bucățele de unt, zahăr, scorțișoară și abia apoi se așază într-o tavă termorezistentă, seintroduc în cuptorul preîncălzit. Se țin în cuptor până ce devin moi și delicioase.

Merele coapte se servesc cu dulceață după preferință.

Poftă bună!

Sursa: ideidelicioase.blogspot.ro

Distribuie articolul: