O fetiță de doar 11 luni din Marea Britanie a rămas fără cele 4 membre în urma unei infecții cu meningită. Copila în vârstă de 2 ani a primit acum o păpușă care îi seamănă perfect.

Harmonie-Rose are doi ani și este o fetiță activă și zâmbitoare. În pofida dizabilității căpătate în urma unei infecții cu meningită, micuța se bucură acum de viață și de o nouă jucărie – o păpușă care imită perfect corpul ei. Noua jucărie are două proteze pentru mâini și două pentru picioare, așa precum visează să aibă cât de curând și Harmonie-Rose.

Mama micuței a fost inspirată de un caz similar din America, atunci când o fetiță cu proteză la un picioar a primit în dar o păpușă care arăta exact ca ea. De fericire, micuța a izbucnit în plâns.

Precizăm că pe întreg globul există peste 150 de milioane de copii cu dizabilități. Puțini însă sunt creatorii de jucării care îi iau în considerație și pe acești copilași, creându-le jucării după corpul lor. Cei de la LEGO au lansat recent o jucărie în scaun rulat, aceasta fiind prima de acest tip în ultimii 80 de ani.

Pe rețelele de socializare au fost create și grupuri sau hashtags cu titlul: „Toys like me” (trad.: Jucării ca mine)

Video: Channel 4 news

Foto: geekmom.com