La distanța de câteva zile de la învestirea oficială a lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii, Vanity Fair Mexic a făcut publică imaginea noii ediții a publicației glossy. Pe copertă apare Prima Doamnă a SUA - Melania Trump.

Coperta din februarie a revistei mexicane Vanity Fair o prezintă lumii pe Melania Trump într-un articol intitulat „El secreto de Melania”. „Timidă, frumoasă și plăcută” – așa este descrisă eroina, în acest material.

„Într-o ședință foto de Douglas Friedman, Prima Doamnă a SUA reflectă esența luxului care înconjoară, a statutului cu care se simte confortabil, fericită. Ea întotdeauna arată perfect ca și povestea vieții ei”, mai scriu autorii.

melania_trum_portada_vanity_fair_mexico_febrero_2017_807266791_640x

Apariția Melaniei pe coperta revistei mexicane nu a fost întâmpinată cu ochi buni de către intelectuali, care susțin că interviul Melaniei ar putea stârni un adevărat scandal diplomatic între cele două țări, care nu se află nici acum în relații prea bune, după declarația lui Trump de a construi la hotarul dintre SUA și Mexic.

„E o lipsă de sensibilitate din partea editorului. Am început să citesc articolul și nu am putut să-l termin. Nu vreau să știu nimic despre Prima Doamnă a țării inamice NR.1”, a comentat autoarea și editorialista mexicană Guadalupe Loaeza.

Pe de altă parte, criticile vin la felul în care apare Melania pe copertă: parcă vrând să devoreze câteva bijuterii scumpe. „E o insultă la adresa unei țări unde aproape jumătate din populație trăiește în sărăcie”, adaugă criticii.

melania_portada_9967_500x

Numeroasele critici i-au făcut pe editori să răspundă:

„Dezmințim mesajele ofensatoare și lipsite de respect, apărute pe rețelele sociale la adresa copertei din februarie 2017. Intenția noastră este de a veni cu un punct critic independent despre personajele pe care le abordăm”, se arată în mesajul editorilor, după publicarea articolului cu Melania Trump.

Foto: Vanity Fair Mexic/ Douglas Friedman

Distribuie articolul: