O echipă de cercetători de la Universitatea San Diego State din SUA au identificat secretul care va permite întărirea sistemului imunitar. Studiul publicat în jurnalul ştiinţific PLoS ONE anunţă că o proteină sintetică foarte puternică, intitulată EP67 care până acum a fost folosită ca un ajutor vaccinului imunitar pentru a activa reacţia imună, are un efect extraordinar asupra organismului: la doar două ore după administrare, ea activează întărirea sistemului imunitar, scrie daily mail.
“Virusul gripei este foarte înşelător, reuşind să păcălească sistemul imunitar pentru a nu fi detectat în primele zile ale infecţiei, înainte ca simptomele să apară”, a explicat Dr. Joy Phillips.

“Studiul nostru arată că atunci când EP67 este introdusă în corp la 24 de ore de la expunerea la virusul gripal, această proteină sintetică face ca sistemul imunitar să se activeze imediat, reacţionând în timp record la ameninţare, cu mult înainte decât ar fi reacţionat în mod natural corpul”, a adăugat Phillips.

Deoarece EP67 nu acţionează împotriva virusului, ci asupra sistemului imunitar al pacientului, proteina este la fel de eficientă indiferent de tulpina virusului gripal.

Distribuie articolul: