Frumusețe de culoare. Acesta a fost motto-ul unui concurs de frumusețe organizat pe 28 aprilie la Paris. Concursul a avut drept scop promovarea frumuseții indiferent de culoare și rasă. Mbathio Beye, câștigătoarea acestui concurs, are 21 de ani și este studentă în primul an de masterat la marketing, anunță cotidianul francez Le Monde.
La concursul Miss Black France s-au înscris cca 1000 participante cu vârste cuprinse între 17-28 ani. Dintre acestea, doar 18 au fost selectate pentru concursul propriu-zis.

Jurnalistul și organizatorul evenimentului Frédéric Royer declară că prin acest concurs și-a propus să promoveze nediscriminarea, spunând că anul viitor, orice altă femeie albă va avea șanse de a intra în concurs dacă vine la casting.

„Ideea este de a pune în lumină femeile negrese frumoase, care sunt mult mai puțin prezente pe podiumuri, în media și pe copertele revistelor.” Ideea de a organiza un astfel de concurs i-a venit jurnalistului francez atunci când a constatat că sunt mult prea puține femei de culoare printre participantele la faimosul concurs Miss France.

Evenimentul însă a trezit dispute în societate. Unele voci acuză organizatorii de crearea diviziunilor în societate conform criteriului de rasă, culoare și etnie.

În pofida polemicilor, evenimentul propriu-zis a fost unul glamour. Membrii juriului au fost celebrități franceze: jurnalista Kareen Guiock, rapper-ul Mokobé ex-113 și animatorii Vincent Mac Doom și Carine Lima.

Distribuie articolul: