Nelipsit în bucătărie, bicarbonatul poate fi considerat un prieten de nădejde și la curățenia generală din casă. Îl poți utiliza cu succes și în prepararea unor măști de față cu bicarbonat. 

Bicarbonatul acționează că un exfoliant, îndepărtează petele roșii de pe ten și reduce acneea și sebumul în exces. Cu aceste măști de față cu bicarbonat de sodiu cureți unghiile îngălbenite și le întărești. Mai mult, albește dintîi și împrospătează respirația.

Oricine are în casă cel puțîn un pliculeț de bicarbonat de sodiu. Îl poți folosi la gătit, fie că faci dulciuri ori mâncăruri, la curățenie, dar și în rețetele de cosmetice naturale.

Măști de față cu bicarbonat – cu efect tonifiant pentru ten

Încearcă-l dimineață, când te speli pe față și gât și vei vedea că pielea ta va avea un aspect mai ferm. Fă o pastă din 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de apă caldă, apoi cu mișcări circulare presează amestecul pe față, gât și decolteu, și clătește-te cu multă apă caldă. Aspectul pielii va fi vizibil îmbunătățit.

Masca exfoliantă

Săptămânal, exfoliază pielea delicat cu ajutorul acestui praf bun la toate. Curată pielea și îndepărtează blând celulele moarte de pe suprafață tenului. Pune în lotiunea ta demachiată 1 lingură de pulbere, aplică pe piele, după care masează. Dacă ai tenul gras, adaugă în demachiant și 2 lingurițe de ovăz, pentru că acestea, împreună cu bicarbonatul, curată în profunzime și șterg excesul de uleiuri și impurități.

Masca eficientă în îndepărtarea punctelor negre

După ce te speli pe față cu apă caldă, aplică o masca din 2 linguri de praf și 1 de apă. Ține pastă pe piele cel puțîn 10 minute și masează cu mișcări circulare până acoperi toate zonele cu puncte negre. Amestecul are efect de combatere și de tratament a acneei. Clătește față cu apă caldă din abundență, că să îndepărtezi punctele negre, apoi spală-te cu apă rece, să se închidă porii tenului.

Bonus: Remedii cu bicarbonat pentru albirea unghiilor

Unghiile tale s-au îngălbenit din cauza lacurilor în nuanțe închise și aplicate în multe straturi? Le poți curată tot cu bicarbonat. Înmoaie-le în apă cu pulbere și așteaptă câteva minute să acționeze. Înainte să-ți dai unghiile cu ojă, aplică pe ele dar și pe cuticule, cu pensula, bicarbonat cu apă. Astfel, previi ingalbenirea lor.

Și pentru îngrijirea calcaielor

Bicarbonatul este eficient și în caz de crăpături și bătături. Curată delicat unghiile de la picioare și cuticulele, înmoaie pielea și te scapă de bătături, în timp ce hidratează pielea. Bine, toate aceste efecte pozitive nu au loc imediat, ci după câteva băi în care l-ai folosit.

Amestecă o jumătate de ceașcă de bicarbonat cu 4 litri de apă și îți ții picioarele acoperite măcar o jumătate de ora. Îți recomand să le masezi apoi cu o crema grasă, că să ai pielea moale și catifelată.

Sursa: clicksanatate.ro

Distribuie articolul: