Scorțișoara nu numai că este aromată și sănătoasă, ci reprezintă și o alternativă sigură pentru toate substanțele chimice comerciale destinate decolorării părului. Aceasta nu numai că vă ajută la deschiderea nuanței părului, ci îi va conferi podoabei tale capilare un aspect strălucitor, o textură mătăsoasă și netedă, precum și un miros minunat.

Atunci când vine vorba despre măștile de păr trebuie să știi că, pentru a obține culoarea părului pe care ți-o doresti, este important ca mai înti să întărești foliculii de păr și să le stimulezi creșterea. Din acest motiv, măștile de păr pe bază de scorțișoară sunt ideale. Scorțiăoara este bogată în vitamine și antioxidanți. Cele mai bune rezultate se obțin atunci când culoarea naturală a părului tău este castaniu-deschis sau șaten, caz în care chiar și o singură aplicare a tratamentului va duce la deschiderea părului cu 2 până la 3 nuanțe.

Foto: myadelaide.com.au

Foto: myadelaide.com.au

Persoanele brunete trebuie să aiba mai multă răbdare și să repete procedeul de mai multe ori. Părul foarte închis la culoare are și o structură diferită, astfel încât este posibil să nu obții rezultate vizibile de la primele încercări. Dar, din moment ce masca este naturală și benefică pentru păr, în fond nu ai nimic de pierdut dacă încerci.

Ingredientele necesare:

•3 linguri de miere

•3 linguri de scorțișoară

•5-6 linguri de balsam pentru păr

Modul de preparare:

Cantitatea de amestec rezultată folosind cantitățile precizate mai sus poate fi utilizată pe un par lung pentru o singura spălare. Dacă ai părul lung pâna la umeri, poți înjumătăți amestecul obținut.

Într-un castron se amestecă mierea și scorțișoara. Se amestecă foarte lent pentru ca ingredientele să se omogenizeze bine. Când amestecul capătă consistenta potrivită, adaugă balsamul de păr, apoi amestecă din nou bine până la omogenizarea completă.

Foto: zubaidabeauty.com

Foto: zubaidabeauty.com

Mai întâi se spală părul foarte bine, apoi se piaptănă când este pe jumătate uscat și se separă în șuvițe. În urma parcurgerii acestor pași, aplică amestecul cu peria pentru o colorare uniformă a părului, având grija să aplici o cantitate egală de amestec pe fiecare șuviță în parte. Dacă este mai confortabil pentru tine, poți aplica amestecul cu mâinile, frecându-l apoi bine în păr. Ai grijă ca masca să nu intre în contact cu pielea feței, deoarece este posibil ca tenul să se irite sau să se roșească ușor. De asemenea, evită contactul direct cu pielea scalpului.

Atunci când aplici masca de păr, ridică părul și strânge-l într-un coc mic. Pune punga de plastic pe cap și înfășoară părul într-un prosop. Menține-l acoperit astfel timp de 30 de minute, apoi dă jos prosopul și păstrează pe cap doar punga de plastic pentru 4 – 5 ore. Apoi spală-te pe cap cu apă caldă. Rezultatul te va surprinde, iar culoarea părului tău se va deschide cu până la 3 nuanțe.

Dacă vrei să obții o nuanță și mai deschisă de atât, tot ce trebuie să faci este să repeți tratamentul de mai multe ori. Această mască de păr este foarte potrivită și pentru persoanele care au un păr gras. În cazul în care ai un păr uscat, poți adăuga în compoziția măștii și o lingură de ulei de măsline.

Atenție: Pe durata aplicării tratamentului poți avea o senzație ușoară de usturime sau furnicături, iar masca nu are efect decât asupra părului nevopsit.

SURSA

Distribuie articolul: