Dacă ai o piele de tip grasă, atunci îți propunem câteva măști la bază cărora este iaurtul și pe care le poți face în condiții casnice. Pentru pregătirea măștii vei avea nevoie de iaurt naturală fără adausuri. 

Curățiere
Se amesteca 2 linguri de iaurt în care se adaugă o linguriță de făină şi se aduce la starea de  masă omogenă. Se aplică pe piele şi se lasă  pe față până se usucă, aproximativ 15-20 de minute. Apoi se clăteşte cu apă rece.

Restabilirea echilibrului
Se amestecă 2 linguri de iaurt neîndulcit cu suc de rodie și o linguriță de faină. Se aplică pentru pe faţă şi se ţine timp de 15-20 minute. Această mască are, de asemenea, un efect de albire.

Se usucă! Se amestecă 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de pastă de tomate. Ţineţi consținutul obținut pe față timp de 15 minute şi-l  spalăți cu apă rece. Aplicarea măștii pentru o perioadă mai lungă nu este recomandată, deoarece roşiile au capacitatea de a irita pielea.

Iluminarea pielei! Masca de iaurt şi măcriş se prepară după cum urmează: la 2 linguri de iaurt se adaugă câteva frunze zdrobite de măcriş, atenţie! proaspete. Aplici masca  pe faţă şi o lași să se usuce complet, apoi clătești conținutul de pe față cu apă rece.

Distribuie articolul: