Pielea este cel mai mare organ al corpului, fiind mereu atacată de radicalii liberi din mediul înconjurător. Îmbătrânirea este un proces greu, aproape imposibil de controlat, iar încetinirea acestuia în cazul unei pieli sensibile este și mai greu.
Există totuși câteva produse din ingrediente naturale, care nu conțin chimicale grele și nu produc iritatii. Ehow oferă câteva exemple: 

Ulei cu vitamina E

Vitamina E, folosită mai ales pentru riduri, este o metodă foarte bună de a încetini și chiar da înapoi, pe cât posibil, procesul de îmbătrânire. Uleiul îl poți cumpăra gata preparat de la farmacie sau poți adăuga chiar tu vitamina E peste un ulei obișnuit.

Te va proteja de radicalii liberi și va încuraja regenerarea celulară. Noile celule le vor înlocui pe cele vechi, vitamina E hidratând și reparând țesuturile distruse. Aplică amestecul înainte de culcare, insistând în zona din jurul ochilor, în jurul gurii și pe ridurile adânci de pe frunte.

Bananele

Bananele sunt o modalitate extraordinară de a preveni îmbătrânirea și nu au niciun compus care să producă iritații. Au vitamina A și potasiu, acestea reglând producția de sebum și oferindu-i pielii cantitatea ideală de hidratare pentru combaterea ridurilor. Potasiul îndepărteaza celulele moarte și impuritațile.

Zdrobește un sfert de banană, lăsând-o pe față 15 minute. Apoi, clătește cu apă călduță. Poți face această mască oricât de des dorești.

Virginia hammamelis 

Această plantă, cunoscută și sub numele cafeaua diavolului sau alunul vrajitoarelor, este cunoscută pentru puterea ei de a vindeca diverse răni, putând fi folosită în cazul înțepăturilor de țânțari, a bătăturilor, arsurilor și eczemelor. 

În afară de a vindeca bine pielea, Virginia hammamelis o și curăță în profunzime, fiind un bun astringent, conținând și antioxidanți care o fac un îngredient anti-îmbătrânire perfect. Nu conține nici alcool sau chimicale nocive.

După ce îți cureți pielea, aplică soluția pe față, concentrându-te pe zonele mai predispuse la riduri și lărgirea excesivă a porilor. 

Distribuie articolul: