Elena Berezovskaya este o rusoaică stabilită la Mississauga, Canada. Pe lângă faptul că este medic ginecolog, Elena a trecut ea însăși prin perioada gravidității, astfel că poate împărtăși cu fiecare mămică cele mai sincere gânduri și recomandări pe care le are în legătură cu sarcina. 10 dintre aceste recomandări le-am găsit pe klubkom.net. 

1. În interiorul tău se află o Nouă Viață, un Dar de la Dumnezeu. Nu vei avea un alt Dumnezeu făcut din progesteron.

2. Nu fă din medicul tău un idol și nu-ți crea scenarii în care s-ar putea întâmpla ceva grav cu sarcina. Nu te gândi nici la răul din trecut, nici la cel din prezent și nici la cel din viitor. Nu te închina fricilor și nu le sluji, pentru că porți în interior un Om Nou – iubirea ta, fericirea ta, care este ca o recompensă pentru răbdare, grija și mila ta.

3. Nu rosti cuvântul „coșmar”. Este zadarnic. Frica este un sentiment care își lasă întotdeauna amprenta. 

4. Binecuvîntează fiecare dintre cele 9 luni de sarcină, pentru că graviditatea nu este o boală, ci o binecuvntare. Timp de 9 luni, trebuie să fii un tot întreg cu copilul tău. Atunci când îl vei aduce pe lume, nu-l lăsa să strige în singurătate, gândindu-te doar la propria durere. Nu poți ști dacă îl doare și pe el ceva, atunci când vine pe lume. Ajută-l să se nască ușor. 

5. Cinstește-i pe părinții tăi și pe părinții soțului tău, pentru ca ei să devină bunici buni, înțelepți și consilieri de nădejde în educarea copilului.

6. Nu-ți omorî micuțul încă nenăscut cu medicamente. De cele mai multe ori, mămicile iau medicamente din frica pentru sine. Unele mămici își otrăvesc bebelușii cu fum de țigară și alcool. Cel mai important, însă, este să nu-ți distrugi copilul cu gânduri și cuvinte negative. 

7. Nu te dărui în totalitate doar copilului tău, ignorând atenția bărbatului de lângă tine și alungându-l. O asemenea circumstanță l-ar putea împinge pe soțul tău să găsească înțelegerea în altă parte sau să te ignore în totalitate.

8. Nu-i fura bebelușului nenăscut liniștea și bucuria cu hormonii stresului și produse chimicale și nu-i permite medicului să răpească din timpul pe care bebelușul ar trebui să-l petreacă în interiorul tău, atâta timp cât ambii vă simțiți bine.

9. Nu rosti cuvinte negative și urâte, mai ales la adresa altor persoane, pentru a nu le auzi, mai târziu, de la copilul tău. 

10. Nu trebuie să-ți pară rău de ceea ce posedă alte mămici: nici de sarcina lor, nici de naștere și nici de fericirea sau îndestularea pe care o posedă în familie. Reține că fericirea familiei tale se află în propriile mâini, pentru că ai în interior credință, speranță și iubire, adică un bebeluș!

Foto: Facebook, deephdwallpapersforyou.blogspot.comhdwallpapers360.com