Marturiile reprezintă cadouri mici oferite fiecărei familii sau persoane invitate la ocazii speciale, cum ar fi nunți, botezuri sau aniversări. O moldoveancă s-a gândit să iasă din rame și să le aducă invitaților mărturii dulci… ca mierea. Acum face o afacere din ele.

De regulă, mărturiile se pun pe mese înainte de începerea petrecerii, în fața fiecărei familii/persoane participante, sau se oferă la finalul ei, pe măsură ce invitații pleacă. Ele au un rol dublu: de mulțumire pentru invitați din parte mirilor și de suvenir. În ziua de astăzi mărturiile reprezintă un detaliu mic, dar foarte important pentru orice eveniment. „O mărturie unică pe care o puteți oferi invitaților este borcănașul cu miere naturală, un accesoriu personalizat care cu siguranță va rămâne întipărit mult timp în amintirea lor”, ne-a declarat Natalia Mantaluța, creatoarea acestor mărturii. 

 Mărturii de nuntă cu miere

„Ideea mărturiilor cu miere a apărut mai mult ca o necesitate. În anul 2011, fiind și eu viitoare mireasă, mă aflăm în febra pregătirilor de nuntă. Am planificat fiecare detaliu cu mare drag. Când veni vorba de mărturii, părerile au fost împărțite. Cineva spunea că nu se merită de dat banii pe așa mărunțișuri, că invitații nu le vor observa. Eu însă mi-am dorit foarte mult mărturii. Mă gândeam ce aș putea să fac așa încât să fie original și cum s-ar spune la noi “ca la nimeni”, și așa am încercat să le fac”, povestește tănăra.

 Mărturii de Botez cu miere

„Când am dat de borcănașele cu miere, mi-am zis că astea sunt mărturiile care le vreau pentru nunta mea – simple, finuțe, dulci și cel mai important – utile. Am căutat cu disperare la noi, dar nu am găsit pe nimeni care să se ocupe cu așa ceva, așa că singură am făcut comandă de borcănașe, am găsit miere, am cumpărat cele necesare și le-am decorat. După ce nunta s-a sfârșit, pe mese nu a rămas niciun borcănaș, toți invitații au avut grijă să le ia acasă, toți au rămas plăcut surprinși”, își amintește cu drag Natalia.

 Marturie de nunta cu miere

Creatoarea originalelor mărturii se bucură că borcănașele lor au un loc aparte pe un raft din bucătăria fiecărui invitat („asta dacă de nevoie nu au ajuns să folosească mierea din ele). În concluzie, ideea acestor mărturii la nunta noastră a avut mare succes”, ne-a declarat Natalia.

 marturii de botez cu miere

Dintr-o necesitate, Natalia Mantaluța a transformat totul într-un hobby, care ulterior a devinit o mică afacere. Deja de mai bine de un an tânăra realizează aceste mărturii, lucru care îi aduce o enormă plăcere. „La început număram pe degete comenzile timp de o lună. Lumea nu prea avea idee despre aceste mici mărturii, pentru ca mai apoi, numărul comenzilor să crească simțitor, semn că borcanele umplute cu miere au început să fie prețuite”, spune tânăra cu mândrie.

 Marturii de nunta cu miere

Utilitatea și originalitatea acestor mici daruri și-a spus repede cuvântul: „Am onorat comenzi atât pentru nunți, cât și pentru cumetrii. Borcănașele sunt decorate la dorința clientului, în dependență de tema fiecărui eveniment în parte (culoare, accesorii). Ele pot fi umplute cu miere simplă sau cu miere și cu ceva adaosuri (nuci, fructe confiate)”, ne-a mai povestit Natalia.

 marturie de botez cu miere

Dacă doriți și voi asemenea mărturii la un eveniment familial pe care îl organizați, o puteți găsi pe Natalia Mantaluța în felul următor: 

Detalii pagină:Dulce Început- Mărturii pentru Nuntă şi Botez

Telefon de contact: 069921832

Natalia Mantaluța

P