Atunci când trebuie să angajeze pe cineva nou în echipa sa, fondatorul Facebook -ului are în minte un principiu simplu care niciodată nu dă greș. „Voi angaja pe cineva care să lucreze direct pentru mine, doar dacă și eu aș fi dispus să lucrez pentru acea persoană”, spunea Zuckerberg publicului din Barcelona. Proprietarii companiilor nu ar trebuie să fie de acord cu candidați mai slabi, doar pentru a completa un loc vacant, spune el. „Pe termen lung, vei câștiga doar atunci când vei angaja un profesionist cu adevarat puternic”.

Această tehnică a fost folosită de Zuckerberg și când a angajat-o pe Sheryl Sandberg pe poziția de director operațional al rețelei de socializare. Cele mai importante figuri din viața lui nu sunt mentorii externi, ci colegii cu care se întâlnește zi de zi. „Sheryl este în capul listei”, a spus el, menționând că 2 milioane de companii care oferă publicitate zilnic pe Facebook  este meritul ei. Zuckerberg mai spune că stilul său de management este destul de flexibil.

„Angajații au nevoie de oportunitatea de a-şi realiza creativitatea complet, în caz contrar nu vor putea influența lumea la maxim şi vor dori să facă altceva.”

În același timp, Zuckerberg întotdeauna a încercat să păstreze o echipă compactă, el însuși îndeplinind un volum mare de lucru. Facebook-ul deservește peste un miliard de oameni, însă în cadrul companiei lucrează mai puțin de 10.000 de angajați. „Atunci când am construit Facebook-ul, nu m-am grăbit să angajez o echipă de ingineri care creează produsul. De obicei, la fiecare pas al acestui drum, am încercat să fac cât mai multe singur.”

Sursa: relatii.net, cu referire la Business Insider