Marius Moga, sau micul Mozzart, cum i se mai spune a ajuns să aibă prima piesă nominalizată la premiile Grammy, cele mai importante din industria muzicii. Albumul celor de la Maroon5, “Overexposed”, printre ai cărui compozitori se numară şi antrenorul de la “Vocea României” a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru “Best pop vocal album”.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi Kelly Clarkson – “Stronger”, Florence and the Machine – “Ceremonials”, fun. – “Some Nights” si Pink – “The Truth About Love”.

“Eram acasă şi eram destul de trist că la mine nu a venit Moş Nicolae. Ma şi gândeam… Am plecat din Alba Iulia la 18 ani, am venit in Bucureşti, am plecat in America… Unde să mă mai găsească?! Pe seară, însă, am vazut că Moşul a venit şi la mine: Am primit e-mailul care ma anunţa această nominalizare şi mă invită la Premiile Grammy. În cazul în care Maroon 5 va câştiga, toţi compozitorii care au lucrat la acest album vor urca pe scenă, asta e tradiţia”, a declarat Marius Moga.

“Aceasta nominalizare înseamnă foarte mult pentru mine. Visul oricărui muzician este să se afle pe listele de la Grammy. Dacă albumul pentru care am lucrat va câştiga premiul, voi continua să compun, daca nu, voi continua săcompun. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat şansa să pot fi un exemplu pentru toţi compozitorii tineri din România care visează la asta aşa cum am visat şi eu. Se poate!”, a adăugat el.

Marius Moga a compus pentru albumul “Overexposed” al celor de la Maroon 5 piesa “The Man Who Never Lied”.

Premiile Grammy, considerate “Oscarurile” muzicale în Statele Unite ale Americii, sunt decernate de The National Academy of Recording Arts and Sciences, care recompensează muzicieni, compozitori, cântîreţi şi trupe în 78 de categorii, în cadrul unei ceremonii maraton. Decernarea premiilor Grammy va avea loc pe 10 februarie în Los Angeles.

Sursa: www.protv.ro