Frumoasă, atrăgătoare şi ambiţioasă - sunt calificativele cele mai potrivite pentru Marina Mistrean, tânăra de 26 ani din Republica Moldova care s-a remarcat în întreaga lume datorită aspectului său fizic dar şi a inteligenței pe care o posedă. A fost observată de vânătorii de modele încă de pe băncile liceului. Apoi a urmat o invitaţie la casting care i-a schimbat viaţa. Acum are la activ numeroase deplasări şi contracte cu branduri internaţionale.

Marina, povestește-mi te rog cum ai început cariera de model. 

marina 7Primii paşi în modeling au fost la 17 ani. În copilărie, nu am visat să devin model, nici nu mă gândeam la asta. Visam la o carieră de jurist. Iată că soarta știe mai bine decât noi ce ni se potrivește mai bine.

Care au fost ţările în care ai lucrat?

China, Hong Kong, Thailanda, Singapore, Malaysia, India, Macao, Turcia, Lebanon, România. Mai sunt, însă la moment nu mi le amintesc. În fiecare din ele este ceva specific şi ăsta este cel puţin un motiv pentru a mă reântoarce, fie pentru o călătorie, fie pentru o colaborare de fashion.

Cum a fost pentru tine despărţirea de casă?

Despărţirea de casă era cel mai dificil pentru mine. Niciodată nu m-am putut obişnui cu gândul că sunt departe. Simţeam aceasă distanţă. Mă bucur însă că în aceste țări am avut ocazia să colaborez și cu branduri de renume: Dior, Calvin Klein, Armani, Yves Saint Laurent și altele.

Modeling-ul este unica ta pasiune?

marina 8Am multe pasiuni, însă cea de bază, o constituie profesia mea, sportul. Sunt antrenor personal de fitness. Mă antrenez de 4 ori pe săptămână, câte o oră fiecare. Însă nu doar sportul este cel care mă menține în formă. Am spus-o mereu: sportul plus alimentaţia raţională – iată cheia pentru un corp și un ten armonios.

 

Care a fost cea mai scumpă piesă vestimentară pe care ai purtat-o?

Paradoxal poate, dar nu a fost ceva din cele mai scumpe branduri, pe care le știm cu toții… A fost o rochie de mireasă tradițională din India, ceare costa câteva zeci de mii de dolari și un colier cu diamante.

Ești o tânără activă. Cum le reușești pe toate şi încă să-ţi rămână timp liber?

În primul rând, îmi organizez ziua din timp, am și o agendă, fără de care nu-mi imaginez să fac față ritmului vieții de azi. Sunt o fire optimistă și, știu că le voi reuși pe toate. Cred în mine!

Spune-ne câteva motive pentru care ar trebui să facem sport.

Sunt multe motive pentru a face sport. Motivul principal e menținerea sănătății! Un corp sănătos, e în același timp un corp frumos, fapt, ce își dorește orice femeie. Pentru mine sportul este un motiv bun de organizare personală, pentru că sportul disciplinează!

marina 3

Cum este apreciat un model moldovean peste hotare?

marina 1Asiaticii, în general, apreciază europenii, dacă e să mă refer la modeling. Aceștia ne văd mai frumoși ca unii dintre ei. Este însă și ceva individual, legat de multe aspecte.

Ce apreciezi tu la o persoană? Modelele sunt romantice?

Apreciez sinceritatea, disciplina, responsabilitatea și simțul umorului. Și… Da, sunt romantică, dar, în oarecare măsură. Iubesc florile și nu mă satur de ele. Ma emoționez, privind  unele lucrări cinematografice, iar, atmosfera romantică mă relaxează.

Ce planuri, proiecte ai în viitorul apropiat?

Este cariera mea în domeniul sportului și al alimentației corecte, continui studiile în acest sens. Următorul pas este să devin nutriționist. Între timp, dacă mai reușesc, voi lua câteva ofere din domeniul modeling-ului, care a rămas a fi un hobby, însă pentru care, nu prea dispun de timp.

marina 4

Se zice să „adevărata frumusețe izvorăște din sublim și simplitate”. Tu ce parere ai?

Sunt absolut de-acord. Îmi place simplitatea, ea aduce după sine sinceritatea și modestia, dar eu apreciez oamenii modești. Dacă e să vorbim de exterior, prefer și aici simplitatea. Am un stil vestimentar minimalist. Nu îmi place să port prea multe accesorii, culori arzătoare, machiaj prea strident. Cineva mi-a zis, pe când eram mic copil „Femeia cu ajutorul machiajului, ar trebui sa-și evidențieze frumusețea, dar să nu și-o ascundă sub el!”, aceste cuvinte nu le voi uita niciodată!

colaj marina

Foto: Arhivă personală

Ana Topal, stagiară