Născută Norma Jean baker, Marlyn Monroe a fost fiica unei mame cu deficiențe mentale și a unui tată pe care nu l-a cunoscut niciodată. Dorindu-și o iubire pe care nimeni nu i-o oferea, cea mai adorată femeie a secolului XX și-a trăit copilăria prin orfelinate.

Nimeni nu-și imaginează cât de greu i-a fost blondei Marilyn, să se lanseze în industria cinematografică. Și-a ruiant cariera de nenumărate ori, căzând victima unor scandaluri legate de poze nud, pe care, desigur, accepta să le facă în scopuri comerciale.

A fost chiar prima față a revistei pentru bărbați Playboy, însă oamenii au iertat-o. Inocența din privirile și vocea acestei femei a cucerit milioane de bărbați, chiar și pe John F. Kennedy.

monroe

Chiar dacă o mulțime de femei concurau cu reputația sa de cuceritoare, Marilyn a avut cel mai mare succes. Rețeta reușitei sale amoroase se focusa pe inocență, talentul de a se lăsa compătimită și comportamentul copilăresc.

Lecția 1: Arată-te neajutorată

Monroe știa perfect că bărbații adoră să se simtă importanți, astfel că le cerea mereu, bărbaților dragi, sfaturi care îi puneau în valoare. O făcea conștient pe ”prostuța”, manipulându-i pe bărbați.

monroe

Lecția 2: Mișcă-ți șoldurile atunci când mergi

Marilyn a transformat mersul într-o artă de a legăna șoldurile. Blonda le recomanda femeilor să încalțe pantofi cu tocuri înalte și să meargă, cu ei, pe drumuri greu accesibile. Mergând cu atenție, într-o astfel de situație, vei învăța să mergi fluid și liber, apunea ea.

monroe

Lecția 3: Poartă haine albe și strâmte

Marilyn se îmbrăca în alb, de cele mai multe ori, vrând să arate cu un înger inocent și sexy, care are nevoie de protecția unor brațe puternice, masculine. Diva recomandă femeilor să poarte buline, decolteuri adânci, centuri late, fuste provocatoare și sutiene push-up. Hainele purtate de Marilyn erau atât de strâmte, încât erau cusute direct pe corp.

monroe

Lecția 4: Regizează accidente vestimentare

Cel mai mare accident vestimentar, din istoria cinematografului, s-a produs atunci când, la filmările producției ”șapte ani de căsnicie” Marilyn a rămas cu rochia ridicată de curentul de vânt, venit din grilajul unui metrou, lăsându-și la vedere lenjeria.

monroe

Era o expertă în trucuri care atrăgeau atenția: adora să i se rupă o bretea sau să aibă nevoie de un ac de siguranță. Uneori, alegea să apară fără lenjerie în fața bărbaților, lăsându-i, pur și simplu, perplecși.

monroe

Marilyn Monroe nu-și permitea niciodată: să-și facă bilanțul contabil; să iasă din casă fără ruj și parfum; să ajungă undeva la timp; să se supere, când auzea un banc despre blonde și să fie indisponibilă, la telefon.

Puțini știau că Monroe suferea de privire încrucișată, însă a rămas mereu în memoria bărbaților, ca fiind simbolul eternului feminin.

 

Distribuie articolul: