Nu doar că este una dintre cele mai victorioase tenismene din lume. Este femeie de afaceri și acceptă de multe ori contracte comerciale prin care devine imaginea unor branduri celebre. De data asta, Maria Sharapova a devenit imaginea colecției de primăvară, pentru femei, a companiei Nike. Vedeți mai jos care sunt, potrivit Cosmopolitan, secretele succesului său.

Maria Sharapova are spirit de femeie glorioasă și a devenit un star în lumea tenisului încă din tinerețe. Acum, posedă la activ peste 550 de victorii și peste 33 de titluri care îi duc faima în întreaga lume. A devenit campioană în premieră acum 11 ani, iar această victorie, după cum spune chiar ea, i-a schimbat viața radical.

Nu știu dacă ne putem pregăti din timp pentru ceva ce ne aduce succes la o vârstă atât de fragedă. se deschid foarte multe posibilități: vrei să fii văzut peste tot și ești năvălit cu propuneri. Le sunt recunoscătoare părinților, care m-au ajutat să mă descurc cu toate și să nu mă întorc din drum.

Sunt mereu în căutarea unui echilibru dintre familie, prieteni și tenis. Nu am reușit să o găsesc și nu sunt sigură că voi dori, vreodată, să descopăr acest secret. Mi se pare că atunci când ești pregătit minuțios de toate, viața devine a naibii de plictisitoare. Pentru mine, viața este un drum care îmi oferă o experiență valoroasă și care mă învață mereu lucruri noi.

Atunci când ajungi la înălțime, ți se pare că ești cel mai bun și că vei ieși învingător din orice competiție. Aștepți acest lucru nu doar tu, ci și cei care te înconjoară. E foarte greu să te descurci cu asta. Am învățat să privesc lucrurile mai profund și să-mi focusez atenția spre lucruri importante, care m-au dus spre victorie. Cum capeți încrederea în sine, făcând abstracție de orice? Simțindu-ți forța și înțelegând câtă muncă ai depus pentru fiecare pas următor. 

Îmi fac timp să învăț din propriile greșeli și mă străduiesc să înțeleg cauzele care mi-au adus insucces. Criticile sănătoase și aprecierea realistă a posibilităților sunt foarte importante pentru un sportiv. Uneori, trebuie să faci un pas înapoi pentru a aprecia toate greșelile. În ciuda acestui lucru, trebuie să nu-ți pierzi credința în victorie și orientarea pozitivă. Știu mereu că pot fi mai bună dacă depun mai mult efort și sunt pregătită pentru munci dificile”, a mărturisit rusoaica. 

Foto: neoseeker.commrpopat.in

Distribuie articolul: