Pe Marco Ballerini l-am văzut întâmplător într-un filmuleț și mi-am zis din prima că acest om are multe să povestească. Așa am aflat că este deja de câțiva ani stabilit în Moldova, deși patria sa, Italia, îi lasă nostalgii adânci. Cei care îi alină dorul însă, sunt soția Diana și cei doi copii minunați: Gabriel și Iris, viitorul cărora cei doi soți îl făuresc în Republica Moldova. Deși este arhitect, Marco are un suflet artistic și o carismă pe care mulți actori de la noi o dobândesc după ani de muncă.

Marco, povestește-ne cum ai făcut cunoștință cu Moldova și ce rol joacă ea acum în viața unui italian?

În Moldova am ajuns prima dată pentru o femeie, care mai apoi mi-a devenit soție. Am descoperit țara, oamenii și tradițiile în mare parte prin prisma Dianei. Datorită ei am început să deprind și limba română, cultura. La moment pot spune ca Moldova e o a doua casa pentru mine, iar tot ce ține de frumosul acestei țări am preluat în tot ce fac. Recunosc deschis. unicul lucru care nu îmi place aici este glodul și drumurile.

Ce crezi ca trebuie să împrumute moldovenii de la italieni și invers?

Pentru mine acest subiect e mai delicat… Cred că în primul rând ar trebui sa fie mai politicoși în societate
și mai respectuoși cu femeile – sunt aspecte pe care poporul italian le venerează chiar, iar acest lucru face diferența atât în relațiile personale, familiale, cât și în societate, per ansamblu. Îmi pare esențial pentru un popor deschiderea lui către cultură, artă, frumos. Este o metodă foarte simplă, dar foarte eficientă de a cultiva în oameni valori adevărate, apreciate oriunde în lume.

marco ballerini 1

Cum percepi tu acum activitatea ta aici, care este scopul tău profesional?

Activitatea mea de aici e ca și cea pe care o aveam în Italia. Fiind arhitect de profesie, fac ceea ce îmi place. O fac de 24 de ani cu aceeași intensitate și plăcere. La 44 de ani nu cred că aș mai avea un scop profesional măreț, însă cum despre planuri nu seprea vorbește, prefer să realizez și mai apoi să vorbesc despre ce voi face.

Ai un stil aparte, cui se datorează el și cum îți alegi hainele pe care le porți?

Nu cred ca am un stil aparte, cred că la fel ca toți italienii, am profitat și eu de faptul că Italia e țara modei. Cred că italienii în general se îmbracă bine, poate se datorează totul și gustului estetic bine dezvoltat. Ținutele mele, de fiecare zi, dar și cele de la evenimente, le alegem împreună cu soția. Și la shopping mergem doar împreună, ne dăm cu părerea reciproc despre ce vrea să îmbrace celălalt, iar stilul îl potrivim în dependență de situație.

marco-5

Care sunt piesele vestimentare care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat si de ce?

Cred că nelipsit trebuie să fie costumul clasic – cu el niciodată nu dai greș, oriunde ai merge și orice gen de eveniment ar fi. Deja, bineînțeles, toate atributele necesare acestuia. Și pantof, pantof clasic.

Cum ai dezvoltat talentul actoricesc și cum Reușești sa pui în valoare fiecare rol de clip sau spot care ți se oferă?

Noi italienii avem în sânge, aș spune eu, acest talent actoricesc. Soția mea nu este tocmai încântată de el, însă avantajul este că eu intru repede în rolul care mi se cere.Nu am studii în domeniu, nu am școală, cursuri sau altceva. Eu fac totul natural și foarte firesc, ceea ce face ca și rezultatul să iasă anume așa – natural.

marco-2

Pentru ce produse ți-ar fi interesant să faci publicitate și de ce?

Sincer să fiu, nu m-am gândit încă la ce aș dori, îmi place să fiu surprins în acest sens. Am realizat recent un videoclip în care am avut rolul unui soț, mai atipic decât sunt în viața reală. Mi-a plăcut mult experiența aceasta. În rest, eu mă bucur mult că imaginea mea place oamenilor și că le inspiră încredere atunci când vine vorba despre promovarea unui produs.

Cum te susține familia în tot ce faci?

Familia mereu mă susține în tot ce fac, chiar dacă uneori soția mă și critică. Eu o iau mereu ca pe o critică constructivă și țin cont de părerea ei în toate. Mă bucur de doi copii minunați pe care îi avem: Gabriel și Iris, motorașele casei noastre, dar și cei care ne dau mereu energia necesară pentru a face lucrurile bine până la sfârșit.

marco-3

Foto: Ellene Mocrii

viggoVestimentație oferită de magazinul VIGGO

Highlights info row image 0687 76 666
clock  10:00 – 21:00

Distribuie articolul: