Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează, la data de 8 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. Evenimentul este la cea de a treia ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor. Resursele adunate în urma maratonului vor ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la școală.

Maratonul Copiilor este un eveniment inedit ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Fiecare metru alergat de participanții la maraton înseamnă pentru copiii cu anumite probleme un pas mai aproape de școală.

Evenimentul va avea loc la data de 8 octombrie, între orele 10:00-13:00, pe stadionul Universității Tehnice din Moldova(str. Studenților 2/2).

img_8752În afară de cursa propriu-zisă, copiii vor avea parte de ateliere de creație, facepainting,tombolă cu cadouri și recital susținut de Adrian Ursu și Bety.

img_8811La eveniment sunt așteptați copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani alături de părinții lor. Participanții sunt îndemnați să alerge pentru cauza maratonului, iar părinții acestora vor transforma fiecare metru alergat într-o donație simbolică (1m = 50 de bani).  

În acest an, beneficiarii maratonului sunt elevii cu deficiențe de auz de la Școala specială Nr.12 din Chișinău. Banii colectați în urma evenimentului vor fi utilizați pentru procurarea bateriilor pentru aparatele auditive ale copiilor.

img_9564

2 km alergați la Maraton asigură unui copil bateriile necesare pentru funcționarea aparatului auditiv timp de o lună de zile.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: Viitorul unei societăți prospere depinde de pașii noștri de astăzi, de cum vom dezvolta acele modele demne de urmat în comportamentul copiilor noștri. Acest lucru nu poate fi făcut teoretic, deoarece copiii învață din comportamentele și acțiunile celor maturi. Maratonul este o ocazie prin care făuritorii societății de mâine, de mână cu părinții lor, vor face primul pas spre bunătate. Ceea ce pentru copii va fi o zi de distracție și voie bună, va deveni, pentru beneficiarii evenimentului, o speranță în ziua de mâine și posibilitatea de a auzi pașii spre școală”.

Maratonul Copiilor atrage atenţia societății asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate. Pașii alergați de către ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI.

În 2015, cu ajutorul a 71 de voluntari, efortul a 100 de participanți și implicarea donatorilor privați, am adunat o sumă totală de 44.000 de lei. 

img_9101

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerilor evenimentului: Universitatea Tehnică din Moldova, Edu Joc, Cangurul.md, Colibri, Unica Sport, Flo Master, Clounella, Bestseller.

Parteneri media generali: Mama.md și Forum.md

Parteneri media: Odoraș, ea.md, Zugo.md, Timpul, Ziarul de Gardă, Radio Chișinău, TeleRadio Moldova, Civic Fest Moldova.

Persoană de contact:

Ludmila Popescu

Responsabil de relații cu presa

Tel: (+373 22) 46 32 28

Mob.: 068089865

e-mail: pr@diaconia.md

ludmila.diaconia@gmail.com

site: www.diaconia.md