Perioada de iarnă este una dificilă în Republica Moldova, iar frigurile nemiloase, precum și cheltuielile pentru încălzirea caselor, sunt puținele din grijile pe care le are fiecare persoană. Pentru familiile social-vulnerabile misiunea de a trece peste iarnă este o încercare între viață și moarte.

Dacă în anii precedenți unele familii reușeau să economisească din timp o parte din banii necesari pentru procurarea lemnelor de iarnă, în acest an, inclusiv din cauza pandemiei, acest lucru a fost imposibil pentru mulți dintre ei, iar puținii bani de care vor dispune din ajutorul social vor fi necesari pentru acoperirea altor necesități primordiale, precum produsele alimentare. Odată cu venirea sezonului rece părinții nu vor mai avea de lucru, iar în timp ce veniturile lor se vor micșora, bugetul necesar pentru asigurarea alimentării familiei va crește. Mai mult, ajutorul în procurarea lemnelor este cu atât mai important cu cât în cazul acestor familii lemnele sunt necesare nu doar pentru încălzirea locuinței, dar și pentru pregătirea mâncării, iar lipsa lor va avea consecințe majore asupra sănătății și calității vieții membrilor acestor familii, printre care sunt și copii mici, copii cu dizabilități, și bătrâni.

Asociația Obștească The Moldova Project s-a gândit că, o motivație bună pentru a colecta fondurile necesare ar fi prin automotivare și depășirea propriilor bariere. O metodă ideală, identificată, a fost participarea în Chișinău Marathon.

Astfel, o parte din echipa The Moldova Project și alți peste 30 de voluntari curajoși vor alerga împreună, la data de 17 Octombrie, la 8:55 în Piața Marii Adunări Naționale, la marele Marathon.

Alergând la Chișinău Marathon – 5km, 10km, 21km sau 42 km aceștia vor ajuta ca 30 de familii social-vulnerabile care trăiesc la limita subzistenței să fie asigurate cu lemne pentru sezonul rece al anului, astfel încât peste 100 de copii dezavantajați să-și petreacă iarna lângă o sobă călduță. Investind în lemnele de iarnă necesare acestor familii investim, de fapt, într-un loc în care copiii își vor putea face temele pentru acasă, vor putea dormi și trăi fără riscul îmbolnăvirii, iar părinții vor avea unde să le pregătească mâncarea.

Cu acest scop echipa The Moldova Project a creat o pagină de colectare de fonduri, unde fiecare susținător a aceste inițiative frumoase, poate încuraja alergătorul îndrăgit printr-o donație:

Justgiving.com

Misiunea Asociației The Moldova Project este să ajute familiile vulnerabile din R. Moldova prin identificarea soluțiilor pe termen lung pentru problemele cu care se confruntă aceștia, astfel încât ei să-și poată construi o viață mai sigură și independentă.

Mai multe detalii:

Portalul The Moldova Project

Pagina de Facebook Moldova Project