Mănușile sunt cel mai important accesoriu pe timp de iarnă, căci anume ele protejează pielea fină a mâinilor de frigul de afară. Pentru că mâinile sunt cele care divulgă vârsta femeii, ele trebuie protejate și îngrijite. Şi pentru că există o varietate mare de modele, noi te ajutăm să le alegi pe cele care se potrivesc mai bine ţinutei, dar şi caracterului tău.


 Mănușile ”drive” se potrivesc ținutelor casual și conferă un aer stilat, celor care optează pentru asemenea modele. Culorile pot varia, totuși, ca mănușile să facă parte din categoria ”drive” trebuie să aibă caracteristicile găuri sau degete decupate.

 Mănușile lunigi sunt potrivite ținutelor mai sobre, clasice, dar și celor elegante. Totuși, regula poate fi sfidată de textura din care acestea sunt confecționate. Sunt recomandate doamnelor nevoite să poarte ținute business sau cel puțin haine ceva mai rezervate.

 

 Mănușile haioase, pline de culoare, cu imprimeuri îndrăznețe și un pic copilărești, sunt recomandate femeilor tinere, adepte ale hainelor viu colorate, dar și cărora le permite serviciul, spre exemplu, asemenea accesorii. Desigur, nu vă imaginați să purtați o pereche de mănuși cu elefanți, asortate la o ținută business.

 

 
Mănușile cu blană au un lux aparte, mai ales dacă blana este naturală. Acestea arată destul de ”pompos”, deși, de cele mai multe ori, nu pot fi calificate drept elegante și rafinate.

 

 Mănușile tricotate se potrivesc, ca și cele drive, mai mult ținutelor casual, totuși nu au acel pic de stil. Sunt cel mai potrivite, probabil, pentru săniuș, o plimbare de seară sau călătoriile lungi. Mănușile tricotate se potrivesc mai mult fetelor ”cuminți”, pentru că sunt lipsite de acea notă sexy.

 

 Mănușile clasice se potrivesc, după cum v-ați dat bine seama, ținutelor clasice, rochiilor de seară, ținutelor business. De cele mai multe ori, acestea sunt executate din piele, piele întoarsă sau catifea. Mănușile clasice nu vor abunda niciodată în detalii, acestea fiind inutile. Fundițe sau nasturi puteți regăsi pe mănușile clasice, croite cu rafinament. 

 

 Țintele, cuiele și elementele metalice sunt ceea ce caracterizează mănușile ”rock”. Acestea sunt potrivite fashionistelor înrăite, deoarece nu sunt în trend mereu, e mai mult un moft de sezon și dacă te conformezi tuturor tendințelor, e prea puțin probabil să le poți purta și în sezonul următor. Totuși, investiția e una pe măsură, pentru că arată foarte stilat.