Potrivit unor date istorice, oamenii au apelat la manichiură și pedichiură mai bine de 4000 de ani. O descriere timpurie a acestor proceduri a fost găsită pe o sculptură a mormântul unui faraon, astfel spunem că egiptenii dintotdeauna s-au atârnat cu o meticulozitate aparte pentru mâinile și picioarele sale. Află și tu cum să ai grijă de ele.

În sudul Babiloniei, nobilii utilizau instrumente din aur pentru a avea grijă de manichiură și pedichiura lor. Iar utilizarea lacului de unghii își are rădăcinile într-un trecut și mai îndepărtat. Originar din China, în 3000 î.e.n., culoarea lacului de pe unghii indica statutul social a persoanelor din acele timpuri. Datorită unui manuscris al dinastiei Ming, se știe că unghiile regale erau vopsite în culorile negru și roșu. Astfel, se presupune că unghiile Cleopatrei erau întotdeauna vopsite într-o culoare de roșu intens, în timp ce Regina Nefertiti opta pentru un purpuriu elegant.

Manichiura SPA sau manichiura clasică

Manichiura Spa, deși mai scumpă decât cea clasică, este mult mai placută și merită orice banuț în plus. Principalele avantaje ale acesteia sunt: durata mai mare (cu 15-20 de minute mai mult), complexul de produse și tratamente folosite, accentul pus pe îngrijire, nu doar pe aspect. Și nici nu e chiar atât de scumpă pe cât pare, prețul ei pornind de la 80-100 de lei în saloanele din țară. Având în vedere că atmosfera și aromele produselor îți vor crea o stare de confort și relaxare, cu siguranță vei opta pentru manichiura SPA în defavoarea celei clasice.

Pentru că pune accentul pe îngrijire și răsfăț, manichiura SPA are mai multe etape, iar în timpul ei primești sfaturi privind îngrijirea mâinilor tale și a produselor pe care trebuie să le folosești pentru a le menține mereu tinere și rafinate. Pe lângă efectul lor, produsele te încântă prin aromele îmbătătoare de lamâie, portocală, vanilie, lavandă, ciocolată, miere sau magnolia, în funcție de oferta SPA-ului pe care îl alegi.

Etapele unei manichiuri SPA

Prima etapa:

Curățarea și îndepărtarea ojei vechi. În cazul în care nu ai reușit să-ți îndepărtezi oja, specialiștii o vor face pentru tine cu mare drag.

A doua etapă:

Exfolierea. Se folosesc: sarea aromată, cristale de exfoliere sau o cremă cu particule de gomaj. Crema exfoliantă acționează blând asupra pielii îndepărtând celulele moarte. Ea reimprospătează și revigorează datorită extractelor de portocală, lamâie verde și piersică.

Etapa a treia:

Revitalizarea se realizează cu o pudră de curațare care îndepartează rapid scrub-ul și petele de pe unghii. Pielea curățată și hidratată este pregătită pentru tratamentul care are efect antioxidant.

Etapa a patra:

Crema hidratantă care se aplică, însoțită întotdeauna de un masaj extraordinar de relaxant. Dacă ai pete pe mâini, poți profita de ocazie pentru a scăpa de ele cu ajutorul unui ser depigmentant. Acestea încep să dispară dupa 4-5 ședinte.

Etapa a cincea:

Manichiura propriu-zisă. Mai întâi se pilesc unghiile și li se dă forma dorită, apoi se aplică uleiul pentru cuticule, urmând ca acestea sa fie îndepărtate. Când unghiile sunt curățate, se aplică pe ele un ulei hidratant și revigorant. La sfârșit, se folosește oja sau lacul de unghii preferat.

Pedichiura SPA

Și pedichiura SPA se desfășoară cam la fel. Dar se folosesc produse specifice pentru călcâie și tratarea bătăturilor.

Trebuie să știi că și bărbații apelează la aceste proceduri,  și nu doar pentru a impresiona, dar chiar pentru sănătatea mâinilor sale.

Dacă ești încantată de aceste proceduri, cu siguranță vei mai apela la ele pentru a te relaxa. Majoritatea saloanelor îți vor pune la dispoziție o gamă largă de produse pentru a le procura și utiliza în condiții casnice. Doar în această ordine de idei poți avea grijă de mâinele și picioarele tale. Nu ezita, încearcă, vei fi extrem de surprinsă, dar totodată și mulțumită de efectul lor.

Sursa foto: ensogo.com.myinterbeautyprague.czancient-egypt.info

Distribuie articolul: