MÂNDRIA” este primul concurs destinat tinerilor designeri organizat cu ocazia Festivalului „IA Mania”, eveniment ce va avea loc pe 21 iunie. După selecțiile juriului, în cursa pentru participarea la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie au fost selectați 13 participanți, majoritatea fiind absolvenți ai instituțiilor de profil din Moldova. Astăzi avem ocazia să o cunoaștem pe Elena Grosu, creatoarea brand-ului Mallena. Iată ce pregătește Elena pentru IA Mania.

Elena GrosuElena Grosu are 25 de ani și a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice în 2012. Desenează și coase modele încă de pe băncile colegiului, așa că un brand personal de haine nu a fost prea greu să-și creeze – Mallena. „Un vis mare al meu este ca în fiecare zi, în drum spre serviciu să întâlneasc măcar o femeie într-o rochie create de mine”, dezvăluie Elena în materialul video de promovare pentru concurs.

Mallena

Elena a prezentat colecția sa de licență la cea de-a doua ediție a Festivalului Brazilor „O, Brad Frumos”, organizat de Nata Albot și K lumea. Concursul „MÂNDRIA” este pentru ea o oportunitatea fosrte potrivită ca să-și prezinte creațiile noi și să experimenteze tot mai mult tradiția transpusă pe o haină modernă. „Pentru mine acest concurs este o ocazie potrivită de promovare a tradițiilor și a portului tradițional. Astfel că voi crea rochii de seară și de cocktail, iar primele schișe deja sunt făcute”, mai mărturisește Elena Grosu.

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Distribuie articolul: