O echipă de oameni de ştiinţă din Olanda lucrează la un noi proiect cu ajutorul căruia vor concepe alimente minune, ce urmează să conţină o substanţă chimică specială ce imit mesajul de saţietate pe care stomacul îl trimite către creier atunci când mâncăm prea mult. Astfel, creierul va fi păcalit, iar asta va fi o șansă de a elimina problema obezității, scrie Daily mail. “Ştim mecanismul prin care nutrimentele interacţionează cu celulele din stomac care transmit către creier, prin hormoni, mesajul de «stomac plin»”, a explicat Jens Holst, un endocrinolog membru al echipei de cercetători.

Un alt coordonator al proiectului a explicat că există un număr de hormoni de saţietate care ajută la încheierea unei mese. Cercetătorii încă nu ştiu care sunt nutrimentele implicate în transmiterea acestui mesaj şi dacă pot fi manipulate modul în care mâncarea interacţionează cu aceste sisteme de semnalizare.

„Idealul nostru este conceperea unor «alimente inteligente», care să transmită mesajul de saţietate către creier”, a afirmat Mercer.

Distribuie articolul: