Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a elaborat un proiect de modificare a Legii cu privire la indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. Asta în urma protestelor și petițiilor înaintate de mamele gravide sau cu copii mici, în ultimele zile, ministrei Valentina Buliga. Documentul urmează să fie dezbătut și analizat de autorități, informează Agora.

Potrivit ministrului Muncii Protecției Sociale și Familiei, proiectul de modificare a „legii indemnizațiilor” propune ca baza de calcul să se facă opțional, dacă a fost realizat un venit asigurat să se întoarca la lunile premergătoare survenirii riscului.

„Mamele nu vor pierde niciun ban, nu vor fi limitate. Vor avea dreptul sa munceasca în regim parțial de muncă, conform contractului de muncă. Se va schimba baza de calcul, se va intoarce la lunile premergatoare când au fost în concediu de boală”, a declarat Buliga.

Documentul urmează să fie examinat de Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și aprobat săptămâna viitoare în ședință de Guvern.

„Cu condiția că se duce în regim de urgență în Parlament. Discutăm în paralel și cu cei din Comisa parlamentară de profil, astfel încât până la 1 aprilie să fie aprobat în lectură finală”, a mai subliniat Buliga.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: