Zeci de tinere familii și-au manifestat astăzi dezacordul față de un șir de modificări legislative adoptate de actuala guvernare la așa-zisa „lege a indemnizațiilor”, care va intra în vigoare la 1 aprilie a.c. Noua lege aduce modificări esențiale la formula de stabilire a bazei de calcul pentru indemnizația de creștere a copiilor, informează UNIMEDIA.

„Marșul familiei” a început în fața sediului Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Acolo tinerii părinți au amenajat o cutie și un borcan în care donau pentru minister scutece și respectiv, câte un leu sau bănuți. Suma mică de bani donată simbolizează reducerile din indemnizațiile multor gravide care ar surveni odată cu intrarea în vigoare a legii 332.

De acolo participanții au mărșăluit până în fața clădirii Parlamentului, unde au lăsat donațiile, exprimate în scutece și bănuți. Manifestanții au cerut ca noua lege să nu intre în vigoare decât cu amendamentele specificate de ei, ori să se revină la legea și princiupiul de calcul vechi, stabilit încă în 2004. Manifestația s-a desfășurat pașnic.

Foto: Igor Vrabie

Distribuie articolul: