Mămicile de la Ask a Mom și-au dat întâlnire astăzi la ora 10:00 în scuarul USM din Chișinău pentru a participa la flashmob-ul organizat de comunitate.

La eveniment au venit și bărbați cu copii. Protestatarii declară că sunt nemulțumiți de faptul că sunt obligați să meargă pe carosabil, trotuarele fiind ocupate de mașini parcate neregulamentar, informează AGORA.

Aceștia au cerut instalarea rampelor de acces pentru cărucioare și eliberarea “trotuarelor acaparate de automobile”.

În marș până la Primăria Capitalei

Participanții la flashmob au mărșăluit din scuarul USM până la Primăria Chișinău. Traversarea străzilor cu căruciorul s-a dovedit a fi dificilă, deoarece trotuarele nu sunt ajustate pentru pietoni. Mămicilor li s-a alăturat și Oazu Nantoi, candidat la funcția de primar al Chișinăului. La eveniment au fost prezenți cca 50 de părinți.

dinu4
Iată cum și-au motivat organizarea evenimentului, mămicile de la Ask a Mom

Ținând cont de faptul că suntem în campanie electorală, vrem să ne facem auzite nevoile și să punem presiune pe candidații la primărie să țină cont și de necesitățile părinților cu copii mici (care au cărucioare). Problemă majoră e dificultatea de a merge pe trotuarele din oraș cu cărucioare și lipsă unui standard omenesc pentru rampele de acces.

De aceea ne-am gândit că e un moment bun să cerem că doleanța părinților să fie inclusă în programele electorale. Vrem să vedem cine și ce soluție va propune pentru această problemă. Este vorba de o acțiune de vizibilitate la care îi invităm pe toți candidații la funcția de primar să se expună.
Dragi părinți, e timpul că vocea noastră să fie auzită! Cine e cu noi?

dinu3

foto--flashmob-al-mamicilor-pe-strazile-capitalei-9517

Citește și  Cel mai mare grup de mame de pe internet își dă întâlnire la primul Party „Ask a MOM”

Distribuie articolul: