Femeile care au trei copii sunt cele mai stresate mame, se arată într-un studiu realizat recent în Statele Unite. La cercetare au participat peste 7.164 de femei din SUA, iar rezultatele au arătat că a avea trei copii este mai stresant decât dacă ai unul singur, doi sau mai mulți de trei, scrie Daily Mail. Care să fie cauza? Tranziția de la doi la trei copii este copleșitoare pentru părinți, deoarece aceștia simt că își depășesc limitele, în timp ce acei care au trecut deja de patru odrasle sunt deja obișnuiți și au experiență. “Cu cât ai mai mulți copii, cu atât ești mai încrezătoare în abilitățile tale de a crește copii”, a explicat psishiatrul Janet Taylor, mamă a patru copii cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani.

Potrivit rezultatelor studiului, 75% dintre mame sunt mai stresate de presiunea pe care ele însuși o pun asupra lor decât de stresul cauzat de cei din jur. Mai mult, 72% dintre mamele chestionate susțin că sunt mai stresate de ideea de stres în sine.

Conform cercetării impactul asupra acestora este legat de faptul că femeile se simt depășite și speriate înainte de venirea pe lume al celui de-al treilea copil, căci “au doar două mâini”, iar situația le-ar putea depăși. După cel de-al treilea copil, a fi mamă devine mult mai ușor, experiența acumulată fiind de mare ajutor.

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: