MamaligaWarriors este o echipă plină de viață animată de patru basarabeni care vor să participe într-o aventură tare de tot – Mongol Rally 2014. Radu, Mihai, Oleg și Igor sunt inițiatorii acestui proiect caritabil care, ajutați de amici și oameni care le susțin cauza vor face orice, cu condiția să își depășească limitele, pentru a parcurge vestitul traseu al mătăsii din Marea Britanie până în Mongolia. O parte din banii adunați de echipa lor vor merge în ajutorarea a două familii cu mulți copii din Republica Moldova și România. 

Mamaliga WarriorsCei patru moldoveni au de parcurs aproximativ 16.000 de kilometri pe traseul Anglia – Mongolia în perioada iulie – august. Plecarea se va întâmpla pe 16 iulie din Londra iar punctul terminus este capitala Mongoliei – Ulan Baataar. Vor străbate toată Turcia, țările Caucazului de Sud și Iranul, teleportându-​se pe rând între fostele imperii. Vor ajunge la marginea Gropii Iadului din Turkmenistan și, scăpând cu viață, se vor avânta spre celelalte “-stan”-uri. Vor întinde cortul la marginea celui mai mare rezervor de apă plată din lume – Lacul Baikal, apoi se vor apropia de final și vor intra triumfător în Ulan Baataar unde, bineînțeles, vor împărți mămăligă cu toată lumea, notează biketime.ro

Echipa mamaliga warriors

Așa cum echipa MamaligaWarriors, prin alinierea la Mongol Rally 2014 se pliază și pe ideea de caritate a acestui mare eveniment – Cool Earth – Salvarea Pădurilor tropicale, băieții au propus ideea lor de caritate, nu mai puțin frumoasă și de susținut. Radu, Mihai, Oleg și Igor vor să ajute două familii de români, creștini, una aflată în Republica Moldova, iar cealaltă în România.  Familia Tertiuc din orașul Nisporeni are 17 copii: 11 sunt copiii biologici ai familiei, iar şase sunt nepoţii de la sora geamănă a Lidiei Tertiuc, care a murit recent, în urma unui atac cerebral. Cel de-al doilea beneficiar este Familia Chis, care are 13 copii și locuiește în comuna Jamu Mare, județul Timiș. Tatăl copiilor a suferit un accident la locul de muncă iar familia trăiește acum doar din pensia tatălui. 

Mamaliga Warriors

Fiecare dintre noi putem deveni parte a acestei aventuri frumoase. Îi puteți susține pe luptătorii Mămăliga Warriors prin donații. Drept răsplată, băieții vă propun diverse articole vestimentare cu insignele proiectului, dar și personalizate, un suvenir din drumul pe care-l vor parcurge sau un cântec pe oricare loc ales din traseul lor. Pentru dedicațiile muzicale inedite se percep 50 de euro, iar din lista de piese propuse fac parte cântece din repertoriul Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici, Trupei Gândul Mâței, Zdob și Zdub sau Alternosfera, Frank Sinatra sau balade folclorice românești. Mai multe detalii  pe siteul lor – mamaligawarriors.com.

„Ideea aventurii s-​a născut din simplul motiv de globalizare sau uniformizare mapamondială. Am căutat să vedem ce nu are Mongolia şi ce putem lua de la ea… Scopul aventurii este renaşterea speranţei, redescoperirea zorilor fericirii pierdute, refacerea Drumului Mămăligii!”, scriu pe site-ul lor băieții.

Mamaliga Warriors

Foto: facebook.com, biketime.ro