Am rămas prinși la ideea că doar frații sau gemenii se pot îmbrăca la fel. Americanca pe nume Carra Sykes, însă, demonstrează contrariul. Aceasta a lansat un proiect fotografic denumit „Mame + Fiice” în care ea și mama ei se îmbracă la fel, îndemnându-le și pe alte mame cu fiice să-și dea seama de această relație strânsă nu doar la nivel emoțional!

Carra nu este un fotograf obișnuit. Și-a terminat studiile în domeniul designului grafic la Virginia Commonwealth University, această facultate impulsionând-o extrem de mult să studieze de una singură arta fotografică. „Îmi place să rămân la fel de băgăreață ca un copil. Îmi place să născocesc ceva și să învăț din asta”, mărturisește fotografa, demonstrând din plin acest lucru. Se consideră un copil, chiar dacă s-a năcut în 1988.

Ideea proiectului „MOTHER + DAUGHTER” i-a venit întâmplător fotografei. Într-o zi, unchiul americancei s-a amuzat pe seama faptului că mama acesteia poartă aceleași haine ca și Carra. Atunci, tânăra a decis să ia camera fotografică în mâini și să-și fotografieze mama în ținute similare cu ale sale. După această serie de fotografii, a venit și ideea conceperii unui proiect foto dedicat relației dintre mamă și fiică!

foto:instagram.com/carrasykes/

foto:instagram.com/carrasykes/

„Copiii sunt foarte curioși și vor să afle mereu lucruri noi. Creația este calitatea care mă ajută să mă simt din nou copil. Copilăria mea a trecut și sunt conștientă de acest lucru, dar îmi place să practic lucruri care îmi aduc aminte de acea perioadă lipsită de griji!”, mărturisește artista.

O inspiră nu doar mama, ci comunicarea cu alți oameni. „Uneori, îmi este de ajuns doar să privesc alți oameni. Uneori, doar un detaliu atât de nesemnificativ precum e culoarea șireturilor te pot inspira să creezi un adevărat proiect fotografic”, spune Carra.

Colecția de fotografii „MOTHER + DAUGHTER” este dedicată mamei Carrei, dar și tuturor copiilor îndrăgostiți de mamele lor.

Ideea proiectului foto ne amintește despre cât de mult semănăm mamelor noastre, dar și despre cât de repede trece timpul pe care ne este dat să-l trăim alături de ele.

Prețuiți mamele.

Foto: carrasykes.com

Distribuie articolul: