Alinei Bricicaru, o tânăra de 24 de ani, din satul Frumuşica, raionul Floreşti, a născut pe 9 aprilie trei băieței. Bebeluşii s-au născut prin cezariană la Centrul Mamei şi Copilului, iar pentru că au venit pe lume înainte de termen, cântăresc puţin peste un kilogram fiecare, potrivit Jurnal TV. La nici o zi de la evenimentul mare din viața ei, Alina a trecut printr-o grea încercare, pierzând mult sânge. Abia astăzi seara, mama trebuia să-și vadă cei trei prunci.

Deşi se familia în care au venit tripleții confruntă cu mari probleme financiare, proaspăta mamă se consideră o norocoasă: pe lângă cei trei născuți recent: Lilian, Mihai şi Cătălin, mai are acasă încă doi copii: o fetiţă de 6 ani şi un băieţel de 2 ani. Familia Bricicaru nu are o locuință proprie, iar tatăl copiilor de luni bune nu-și mai poate găsi un loc de muncă.

 

Lilu (Lilia Ojovan) luptă pentru această familie

Prezentatoarea de televiziunea Lilu a venit cu un îndemn chiar pe blogul personal, unde îi cheamă pe toți cei cu inimă bună să ajute această familie numeroasă și care se află în impas. „Alina nu poate însă să trăiască la intensitate maximă de fericire aceast moment pentru că grijile o copleşesc, acasă… în sărăcie o aşteaptă alţi 2 copii şi soţul care s-a întors de la Moscova, fără niciun leu ca să îngrijească de copii cât ea este internată. Nu au o casă, stau din mila unei rude într-o casă bătrânească, nu au provizii alimentare cu ce să umple masa. Şi acum Alina se va întoarce cu încă 3 bebeluşi şi cu o mare durere în suflet… Cine poate ajuta cu produse alimentare şi de igienă personală vă rog aduceţi pachetele la sediul Franke de pe str. Pușkin, 50. Puteţi dona bani (lei) pe contul – MoldovaAgroinBank- 22591530142, benificiar Colun Olga. Sau o puteţi face direct mie”, scrie Lilia Ojovan.

 Tripleți

Jurnalista a mai organizat o strângere de fonduri pentru aceată familie și le-a înmânat personal cei 15 mii de lei care s-au adunat. Alinei Bricicaru, mama tripleților, recunoaşte că mizează pe ajutorul oamenilor de bună credinţă, care i-ar putea întinde o mână de ajutor. Mai ales în condiţiile în care familia nu are nici măcar o casă, locuieşte pe la rude, iar cu cinci copii le va fi și mai greu decât până acum.

Distribuie articolul: