Machiajul trebuie să facă parte din imaginea fiecărei femei, important însă este să știi cum să-l aplici corect. Make-up artista Olga Trudov, care a colaborat cu revista noastră pentru mai multe proiecte foto, vine să ne explice care sunt cele mai frecvente greșeli în aplicarea machiajului și cum se aplică grimarea, pas cu pas.

1. Cea mai frecventă greșeală întâlnită este aplicarea fonului de ten în nuanța nepotrivită a pielii!

Sfat: Când procuri fondul de ten, aplică un tester, dinspre ureche spre gât. Dacă nuanța corespunde tenului, fii sigură că ai făcut alegerea corectă.

2. Atenție la fardul sprâncenelor

Trebuie să atragi atenția la forma pensată a sprâncenelor. Majoritatea femeilor obișnuiesc să exagereze cu cantitatea de fard aplicată.

Sfat: Alege culoarea fardului pentru sprâncene, după culoarea naturală a părului. Aplicarea fardului pe sprânceană se efectuează prin retușare în interiorul sprâncenii, mai puțin strident, iar în exterior mai accentuat.

3. Fardul pe pleoape
Fetele deseori își aleg culori de fard pentru pleoapa neținând cont de vestimentație.

Sfat: Pe timp de zi alegeți o combinație cromatică cât mai naturală. Pentru make-upul de seară folosește nuanțe mai accentuate, dar ia în considerație gama de culori folosită în vestimentație.

4. Buzele
Alege rujul, în funcție de tipul de machiaj: de zi sau seară.

Sfat: În cazul machiajului de zi unde se folosesc culori mai naturale, buzele ar trebui sa fie scoase în evidență cu un ruj mai accentuat (culoare folosită de Marlyn Monroe). Spre seară, recomand folosirea unui ruj mai puțin accentuat (nuanță pală), deoarece se pune accent mai mult pe ochi.

11165131_1850592631832570_4241945762149651797_n

Cum aplici corect machiajul de zi sau de seară:

1. Aplică pe ten o soluție tonică.

2. Aplică bază de machiaj.

3. Aplică fondului de ten.

4. A venit rândul pudrei.

5. Conturează-ți sprâncenele.

6. Fardează pleoapele.

7. Aplică rimel.

8. Accentuează buzele.

9. La final accentuează-ți pomeții.

Urmăriți mai jos lucrările realizate de Olga Trudov, în colaborare cu revista Ea.md.

3stelaAdmiră-o mai multe fotografii aici Lectura o face sexy pe Stela Dănilă: „Cartea e relaxarea mea de suflet”. Admir-o într-un pictorial de poveste (Foto)

ea12Aici vezi mai multe fotografii: Diana Gudumac, femeia care promovează valorile moldovenești! „Atunci când fac ceva bun pentru mine ca om, fac bine și pentru țară” (Foto)

MG_0131-683x1024

MG_0142-683x1024

Vezi aici mai multe fotografii „Fetele cu flori la ochi”! Surorile Inesa și Elena Voscoboinic, într-un pictorial inedit pentru EA.md