O expoziție de fotografii a fost organizată în orașul Călărași de către un grup de copii și tineri cu nevoi speciale. Prin intermediul imaginilor, ei și-au dorit să vorbească societății despre lipsa accesibilității în orașul Călărași, despre importanța incluziunii și existența unui mediu favorabil de dezvoltare.

Expoziția de fotografii a fost pregătită timp de două săptămâni, după ce copiii și tinerii cu nevoi speciale au participat la training de instruire organizat de Centrul Media pentru Tineri și Centrul Dorința din Călărași.

Andrei Vieru locuiește în orașul Călărași și înțelege cel mai bine necesitatea unor rampe bine amplasate în orașul lui:

„Am fost la mai multe instituții și am vazut cât sunt ele de inaccesibile pentru persoanele care merg cu caruciorul. Ar fi bine ca oamenii să înteleag că toți suntem egali și avem dreptul să ne simțim liberi în acest oraș. La piață nu am putut merge, nici la casa de cultură și nici la centrul de sănătate sau primărie nu am putut trece cu scaunul rulant”  a spus Andrei Vieru, unul dintre tinerii care au participat la realizarea expoziției.

Elena Trocin a cântat în cadrul evenimentului, și-a prezentat fotogarfiile făcute de ea și a spus: „Am vrea ca primăria și oamenii din acest oraș să ne susțină. Să ne putem deplasa singuri și să avem cu toții o viață obișnuită.”

Activitatea a avut scopul de a sensibiliza și a atrage atenția opiniei publice și a autorităților publice locale din Călărași asupra accesibilității persoanelor cu nevoi speciale la servicii și viață socială activă.

Expoziția de fotografii  a cuprins  peste 20 de imagini,  realizate în urma unui parteneriat dintre Asociația Obștească „Dorința” din Călărași și Centrul Media pentru Tineri din Chișinău, cu susținerea Reprezentanței SOIR în Moldova.

Alina Găină

Distribuie articolul: