Niște bikeri americani au renunțat la viața criminală pentru a avea grijă de animalele fără de adăpost. Imaginile cu aceștia au făcut înconjurul lumii.

Când îi vezi atât de masivi și plini de tatuaje, lucru ce le oferă o imagine agresivă, cei mai mulți sunt cuprinși de frică. Și totuși, ei nu sunt așa. În trecut făceau parte din diverse clanuri mafiote, dar au decis să schimbe ceva și au înființat o organizație care se ocupă cu salvarea animalelor atât fără de adăpost, cât și din mâinile stăpânilor indiferenți.

Grupul motocicliștilor „Resque Ink” angajează detectivi care să strângă dovezi că stăpânii sunt cruzi cu animalele lor, stabilesc și se deplasează spre locațiile unde se petrec lupte sângeroase între animale. Ei distrug ringurile și salvează animalele din mâinile agresorilor, după care acestea ajung în azilul lor unde le îngrijesc și le tratează rănile, le dresează și le dăruiesc afecțiunea lor, iar ulterior le găsesc o familie adoptivă.

„Noi îi protejăm pe cei care nu o pot face singuri. Este ceea ce ne unește. Este, dacă vreți, o credință a noastră. Nu sunt un înger și niciodată nu am fost unul. Dar îngrijirea animalelor este ceea ce mă face să-mi îmbunătățesc stima de sine, e ceea ce mă face să mă respect”, povestește activistul și cel care a înființat Resque Ink, Joseph Panzarella, pentru National Geographic.

În prezent grupul lor are milioane de fani în lumea întreagă, care îi admiră pentru dedicația cu care îi ajută pe cei slabi.

Sursa foto: Instagram.com, Google.com

Distribuie articolul: