Campania „Masa Bucuriei” – cel mai mare proiect de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiaşi, a ajuns la a XII-a ediție. Cel mai important eveniment din campanie e Colecta naţională de produse alimentare, care în acest an va avea loc pe 24 aprilie. Acţiunea este realizată de Diaconia în parteneriat cu Banca de Alimente și, ca de fiecare dată, mai mulți artiști și persoane publice susțin campania, îndemnând oamenii să doneze.

Costi Burlacu și Corina Țepeș, Alexandru Bordea, dar și jurnaliștii Dorin Galben și Andrei Porubin au fost voluntari ai proiectului mai mulți ani la rând. Toți ei vin cu un îndemn cald și generos pentru voi:

„Dragi prieteni, deja an de an Misiunea Socială Diaconia vine cu acest îndemn către toți noi ca în pragul sărbătorilor de Paște să venim cu un strop de bucurie, cu o masă caldă pentru cei mai triști decât noi, pentru persoanele vulnerabile”, menționează Costi Burlacu, interpret.
„Un prieten de-al meu mă sfătuia o dată: fă un bine și uită! Este bine să știm a face BINE și să uităm imediat că l-am făcut pentru că binele făcut se întoarce înzecit înapoi. De aceea vă îndemn și în acest an, pentru că nu avem posibilitatea să fim fizic prezenți în ziua acestei campanii, de altfel – pe 24 aprilie”, spune Andrei Porubin, jurnalist, prezentator.

„Aici puteți face o donație de produse neperisabile care vor ajunge pe masa bătrânilor nevoiași și a oamenilor care sunt într-o perioadă dificilă. Cei care nu pot ajunge fizic în magazinele implicate în campanie pot face o donație online pe site-ul masabucuriei.diaconia.md. Opțiunea este valabilă atât pentru cei de acasă cât și pentru cei din diasporă”, declară Dorin Galben.

„Îndemn și antreprenorii să susțină acest proiect într-un gest de responsabilitate socială” a adăugat Alexandru Bordea, trainer de business.
„Oferiți-le copiilor dvs un bun exemplu de solidaritate pentru cei mai triști decât noi. Doamne Ajută”, a spus în final Corina Țepeș, interpretă.

La ultima ediție a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1000 de voluntari. Aceștia au fost colectate cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. Puteți dona alimente neperisabile, pe 24 aprilie, în rețelele de magazine: Kaufland, Metro Cash and Carry, Nr. 1, Velmart, Linella, Green Hills și în magazinele locale din 30 de orașe.

Sau donează online pe masabucuriei.diaconia.md 

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!