Beyonce, Lindsay Lohan, Katy Perry, Lady Gaga și chiar Arnold Schwarzenegger s-au mobilizat pe microblogul Twitter pentru a sprijini brazilienii. Aceştia au postat imagini, cu maiouri sau pancarte cu mesajul: “Nu este vorba doar de 20 de cenți”, iar mai jos sloganul “Schimbă Brazilia”. Mai multe vedete de la Hollywood au recurs la acest pas pentru a-şi demonstra solidaritatea faţă de protestatarii din Brazilia. Protestele au început pe data de 2 iunie, odată ce guvernul a aprobat creșterea prețului biletelor de autobuz (20 de cenți) iar de atunci oraşul São Paulo a devenit scena unor proteste regulate.

Twitter.com

Conform portalului francez www.madame.lefigaro.fr, această decizie a guvernului a fost ultima picătură pentru ca oamenii să izbucnească împotriva condiţiilor grele de trai, cauzate de nenumărate legi şi proiecte de austeritate. Poporul Brazilian de asemenea acuză guvernul că acesta ar cheltui sume exorbitante Cupa Mondială de Fotbal din 2014 și Jocurile Olimpice din 2016.

Vedetele, care au decis să susţină populaţia răsculată din Brazilia, declară că sunt mândre de impactul pe care l-au avut mesajele lor pe twitter şi speră câ în curând li se vor alătura mai multe vedete pentru a susţine campania “Schimbă Brazilia”. Scopul lor este de a face guvernul brazilian să investească mai mult în populaţie şi s-o scutească de plăţi inutile.

Sursa:www.madame.lefigaro.fr
Photo: Twitter.com