Tocana, din franceză „Fricasse”, înseamnă o amestecătură de carne albă în sos alb și alte dressinguri după preferință. Există mai multe rețete de tocană, una dintre ele este extrem de delicioasă și ți-o prezentăm mai jos.

Îți propunem o rețetă perfectă de tocană, pe care o poți prepara ușor.

File de pui – 100 grame
Faina – 1 lingura
Ciuperci (șampinioni) – 30 grame
Ceapă – 5 grame
Frișcă (3 linguri pentru tocană și 3 linguri pentru garnitură)
Ulei vegetal – 10 ml
Sos Worcestershire – 2 grame
Sare după gust
Piper negru după gust
Cartofi (fierți) – 130 grame
Brânză – 15 grame
Castravete marinat- 15 grame
Cherry (marinate) – 10 grame
Pătrunjel (pentru decor)

Mod de preparare:

1. Spală bine fileurile de pui, usucă-le și taie-le în cuburi.  Spală ciupercile, curăță-le și taie-le în felii. Ceapa, de asemenea, se curăță și se taie în cuburi. Curăță cartofii fierți de coajă și taie-i în felii subțiri de 0,5 centimentri.

29Bf5S_Qh48
2. Presară sare și piper peste fileurile de găină și panează-le.

YMNeNeNoCU0

3. Prăjește fileul de găină în tigaie cu ulei vegetal, până se rumenește ușor. Apoi adaugă ciupercile și ceapa. Se prăjește amestecul până carnea va fi gata.

rvWO0uIpsmc
4. Se adaugă deasupra frișca și sosul Worcestershire, amestecând bucatele constant până ce acestea devin îngroșate.  Odată ce tocana s-a îngroșat scoate tigaia de pe foc.

PydGoiFxKLw

5. Pentru garnitură, poți prăji cartofii pe tigaie până se rumenesc.

BQC7z5Z6CUg

6. Adaugă sare, piper și frișcă.

7. Se aduce până la fierbere și apoi se lasă pe foc până când garnitura devine mai îngroșată.

jfgRzYhDTUY

d_Jlf1yqmzQ

8. Cartofi prăjiți se scot din tigaie și se trec în alta. Se presară deasupra cașcaval tras prin răzătoare și se duc la cuptorul preîncălzit.

FVyBkWjhu7I

9. Se lasă la copt cartofii pentru 10–15 minute, la 180 de grade.

2_atHjjh2YQ

10. În tigaia cu cartofi se adaugă tocană.

11. Decorează bucatele cu roșii cherry marinate, castraveți marinați și pătrunjel.

z6cPVcZwqYU

Poftă bună!

Foto: Vk.com

Distribuie articolul: