Foarte multe persoane consideră că aventura unuia dintre parteneri, odată descoperită, este calea sigură spre despărțire. Se pare că există, totuși, iubire după înșelat. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt simple. Reconstruirea unei relații după ce partenerii au trecut printr-un caz de infidelitate presupune efort susținut și dorința reală de schimbare.

De obicei, partenerii rămân împreună din comoditate, însă acest lucru nu aduce beneficii nimănui. În schimb, pașii de mai jos, aplicați corect, pot salva o relație afectată de infidelitate.

Există iubire după înșelat: Cei 4 R pentru o reclădi eficient o relație

1. Regretul

Exprimarea părerii de rău și cererea iertării sunt esențiale pentru a începe să vindeci o relație. Partenerul infidel trebuie să fie proactiv și să își exprime cu sinceritate regretul pentru cele întâmplate.

Astfel, persoana rănită va putea înțelege că celuilalt chiar îi pare rău și este dispus să lucreze pentru refacerea legăturii ce a suferit o ruptură serioasă.

2. Responsabilitatea

Cel care a înșelat trebuie să își asume fapta în întregimea ei, fără excepții, spune terapeutul Jenn Mann. Chiar dacă a avut anumite motive pentru a înșela, este important că persoană respectivă să înțeleagă gravitatea problemei și să își asume, în față partenerului de viață, că acțiunile sale l-au afectat într-un mod negativ pe celălalt.

Acest pas este extrem de important pentru ambele părți. Cel rănit va aprecia sinceritatea și va putea fi deschis spre împăcare, iar cel ce a înșelat va putea reconstrui încrederea pas cu pas, plecând de la o baza solidă.

3. Recunoașterea sentimentelor

O infidelitate descoperită recent poate cauza traume serioase, de ambele părți. Persoană înșelată își va pierde încrederea în sine, se va simți inutilă și vinovată pentru nefericirea partenerului. Pe de altă parte, cel care a înșelat va realiza că acțiunile sale nu pot fi șterse, ceea ce aduce consecințe reale.

Din aceste motive, este esențial să existe discuții deschise, fiecare dintre parteneri exprimându-și cu transparență sentimentele. Vorbiți despre ce ați simțit, ce temeri aveți, ce nemulțumiri și ce soluții există. Validați sentimentele celuilalt și țineți întotdeauna cont de ele!

4. Remediul

Dacă există iubire după înșelat, cum poate această să fie readusă în peisaj? Ei, bine, specialiștii spun că totul stă în conexiune reală și sinceră.

Întotdeauna va există o persoană mai frumoasă, mai atractivă, mai inteligență, mai amuzantă sau mai interesantă. Cu toate acestea, atunci când cei doi parteneri comunica și își mențin apropierea emoțională, niciunul dintre ei nu va simți nevoia să caute în altă parte fericirea și împlinirea.

„Cei patru pași pot fi dificil de urmat, mai ales când persoană înșelată suferă la un nivel foarte profund”, explică Dr. Mann. În plus, de obicei, cel care a înșelat are tendința de a deveni defensiv, de a nega totul și de a se distanță de partenerul care nu se oprește din cerut explicații.

Având în vedere aceste lucruri, comunicarea și răbdarea rămân cele mai utile instrumente pentru reconstruirea pas cu pas a relației.

Sursa

Distribuie articolul: