Pasiunea pentru muzică îi vine din copilărie, însă pe atunci publicul Anişoarei Puică erau vecinii. “Cântam toata ziua, iar cînd veneau vecinele după apă la fântână, le auzeam cum se şuşoteau „Măi, ce mai cântă fata asta a lui Semion Puică!”

La şcoală, spune că de obicei era printre cele mai bune eleve, dar are și unele năzbâtii memorabile. Una dintre acestea, îşi aduce aminte Anişoara Puică, a fost o confruntare cu un coleg, în care a avut de suferit… altcineva.

„Aşteptam în clasă, cu mătura lângă uşă, să intre Oleg Cazacu. Doar că nu a intrat el, ci învăţătorul, care a primit peste cap mătura destinată băiatului cu pricina. Am crezut că intru în pământ de ruşine. Câteva zile am umblat cu frica-n sân, mă temeam să nu mă spună părinţilor…`

„Regret că am numai un copil`

Fericirea adevărată, spune interpreta, e când te trezești dimineaţa şi ai cui spune: `Bună dimineaţa, iubite, cum ai dormit?` Fiul nostru ne mai ia uneori peste picior, când ne vede în așa ipostază : `După 25 de ani… mai aveţi loc pentru romantism?`

Apoi, fericirea mai înseamnă o casă mare şi oameni dragi. Anişoara Puică se simte o femeie împlinită, are un soţ înţelegător şi un fiu cu care se mândrește. Tustrei sunt o familie muzicală — soţul lucrează împreună cu ea, iar feciorul își face studiile la Conservator.

Unicul regret al Anişoarei Puică este că are numai un copil şi de asta, aşteaptă cu nerăbdare să apară nepoţeii, pe care să-i ia la concertele sale.

„O femeie trebuie să le reuşească pe toate`

Anişoara Puică nu este din tagma carieristelor, dar nici a gospodinelor convinse. Ea este sigură că și-a găsit calea de mijloc şi împărtășește convingerea că „o femeie trebuie să le reuşească pe toate`. Propriul ei exemplu demonstrează că e posibil. Ea are grijă de casă, are o familie unită şi o cariera muzicală de succes.

Distribuie articolul: