Victoria Pruteanu, mama orfană de la Straseni, arestată ieri în urma deciziei judecății, a fost pusă în arest la domiciliu. Judecătoarea Miha­ela Gavriliţă-Grosu și-a revăzut decizia, iar explicația vine chiar de la Mnisterul Justiției. Victoria Pruteanu, mamă a doi copii și tutore pentru alți trei frați ai săi, merge acasă pentru a avea grijă de copii.

Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Ministerului Justiției, dat publicului în seara zilei de 22 ianuarie.

„Comunicat

Privind înlocuirea măsurii preventive pe cauză penală a doamnei Victoria Pruteanu

În urma Încheierii ședinței de judecată din 22.01.2016 și luând în cosiderație examinarea în ședință publică a cererii apărătorului Ion Gumeniuc, privind înlocuirea măsurii preventive pe cauza penală de învinuire a dei Victoria Pruteanu Valentin, Ministerul Justiției Vă comunică că, măsura preventivă sub formă de arest preventiv la domiciliu în privința dnei Pruteanu Victoria, se înlocuiește cu arest la domiciliu.

Necesitatea înlocuirii față de dna Pruteanu Victoria a măsurii preventive – arestul preventiv – în arest la domiciliu se explică prin faptul că situația expusă este una excepțională și dna Pruteanu Victoria are la întreținere 5 copii minori, dintre care 2 copii sunt ai săi și sunt de vârstă fragedă, iar 3 sunt luați sub tutelă, mai mult ca atât, starea de sănătate a dnei Pruteanu s-a înrăutățit brusc, astfel instanța a constatat demersul înaintat ca fiind justificat.”

Cazul Vic­to­riei Pru­teanu a creat un val de reac­ții în soci­e­tate. Mii de per­soane au sem­nat două peti­ții online prin care cereau eli­be­ra­rea ei. Jurnalista Lilia Ojovan a inițiat astăzi o campanie de colectare de ajutoare pentru cei cinci copii aflați în grija Victoriei.

pruteanu

Amintim că Victoria Pruteanu, o femeie din raionul Strășeni a fost condamnată la trei ani și opt luni de închisoare, pentru că și-a înjunghiat mortal soțul, în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia. Sentința a fost emisă ieri, 21 ianuarie, de către Judecătoria Strășeni. Femeia a fost imediat luată de organele de drept pentru a fi pusă în arest, la această procedură fiind de față și copiii pe care ea îi îngrijește.

12626070_10208311957705727_986600933_n

Foto: ZdG, Ministrul Justiției al Republicii Moldova

Distribuie articolul: