În cursa prezidențială pentru funcția de Președinte al Poloniei, s-a înscris și o candidată care posedă toate calitățile pentru a obține titlul de Miss. Magdalena Ogórek are 35 de ani și este candidatura stângii din partea Partidului Social Democrat, după cum scrie thenews.pl. Este doctor în științe umanitare și este specializată în istoria Bisericii Catolice. 

Magdalena Ogórek este absolventa cursurilor tematice de la EIPA (European Institute of Public Administration), de la Maastricht. A urmat și cursuri de Eurointegrare la Universitatea din Varșovia, semnând și câteva cărți despre istorie. Din 2012 și până în 2014, a fost și consultant al Băncii Naționale a Poloniei.

Este invitată foarte des la show-uri televizate în calitate de comentator pentru probleme legate de Biserică și religie, iar în perioada campaniei electorale, va avea 36 de ani împliniți.

Cu toate că a fost văzută pe ecrane foarte frecvent, nimeni nu ar fi crezut că această femeie va fi candidată la funcția de președintre al întregii Polonii. Acum, are ambiția de a se numi cea mai sexy femeie din politica poloneză.

Leszek Miller, liderul Partidului Social Democrat, a declarat, pentru RMF FM, că Magdalena „este un simbol al unității naționale și nu reprezentantul vreunui partid politic”. Tot Miller a declarat că Magdalena Ogórek va aduce noroc și schimbare în Polonia. 

Însăți candidata la funcția de Președinte al Poloniei este ferm convinsă de shimbările care trebuie să aibă loc în societate. „Legile din Polonia trebuie să fie schimbate. Am intenția să fiu un președintre activ. Cred în campania asta, cred în succesul întregii stângi poloneze. Aș vrea să fiu candidatul întregii stângi poloneze”, a declarat Magdalena Ogórek, pentru presa poloneză.

Presa poloneză scrie că dacă ar candida din nou la funcția de președinte al Poloniei (încă nu a făcut public acest lucru), actualul președinte, Bronislaw Komorowski, ar câștiga încrederea a 56% din electoratul polonez.

Urmăriți aici prestația Magdalenei la ultima sa conferință de presă, organizată în 2015:

Foto: TVN/Piotr Mizerski, Facebook, wykop.pl

Distribuie articolul: