Cel mai faimos umorist din Republica Moldova are, astăzi, casa plină de oaspeți. Prieteni, apropiați și colegi de scenă de-ai maestrului Gheorghe Urschi au sosit acasă la omagiat pentru a-l felicita și a-i aduce daruri și flori. În acest an, cele mai inedte cadouri care i-au pășit pragul casei sunt însuflețite și posedă coarne!

Casa lui Gheorghe Urschi a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare încă de aseară. Fiicele maestrului, Laura și Liliana, au avut grijă ca holul salonului să fie decorat și în acest an cu zeci de baloane, pe fundalul cărora Regele Umorului avea să pozeze alături de oaspeții care urmau să-i fie aproape. 

Casa maestrului Gheorghe Urschi a devenit neîncăpătoare încă de dimineață. Și, precum obișnuiesc să facă în fiecare an, prietenii i-au adus și de această dată simbolul anului 2015 – trei căprițe vii. Printre oaspeți se numără rudele maestrului, dar și interpreții Mariana Mihăilă și Valentin Uzun.

Maestrul și-a pus, astăzi, și haine de sărbătoare, pentru că urmează să-și întâmpine cei mai apropiați prieteni, care vor interpreta neapărat melodii cu versuri semnate de Gheorghe Urschi. 

Amintim că umoristul Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. 

De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. El a scris câteva piese de teatru: „Mezinul” (1979), „Vom trăi și vom vedea” (1986), „Testamentul” (1992), „Testamentul – 2” (2001), „Doi cocori, două viori” (2003), „Și iar Chirița!” și mai multe piese pentru copii.

Gheorghe Urschi este autor de nuvele, dar și de scenarii pentru filmele „Cine arvonește, acela plătește” (1989), „Văleu, văleu, nu turna!„ (1991) și „Fenta” (2004).

Maestrul este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova, iar la 20 iulie 2012, președintele Nicolae Timofti i-a oferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic.

Foto: Facebook

Distribuie articolul: