Maestrul Nicolae Botgros nu a mai fost văzut cu un bebeluș în brațe cam de când îi era nepotul Cristian în primii ani de viață. Recent, fanii săi de pe rețelele de socializare l-au putut admira cu un viitor lăutar în mâni, mândru și fericit. Iată despre ce copil e vorba.

„Astăzi am avut un nou solist la filmări; Lucian PALADI – finuțul. Îi dorim mult succes!”, a scris dirijorul Orchestrei naționale de Mucică Populară „Lăutarii” pe contul său oficial de Facebook. Nicolae Botgros ăl ține în brațe pe micuțul lui Ion și al Veronicăi Paladi, Lucian, care la nici două luni asistă deja la filmările tatălui său.

Lucian paladi

”O mare parte a numelui meu cunoscut se datorează Orchestrei „Lăutarii” și familiei Botgros. Mă bucur că fac parte din această orchestră extraordinară și din această familie frumoasă”, declară solistul Ion Paladi într-un documentar dedicat lui Nicolae Botgros la TVR Iași, film realizat de moldoveanca Violeta Gorgos. 

„De când am început cu orchestra am un singur vis, să vină din urma noastră copiii, nepoții și să zice: „Uite ce am moștenit de la Nicolae Botgros, de la Orchestra Lăutarii, ce ne-a lăsat Sofia Vicoveanca sau Gheorghe Zamfir”. Aceasta este lada nostră cu zestre pe care o transmitem din mână în mână. Tinerii talentați care imprimă astăzi alături de noi, și sunt mulți și foarte buni, merg în pas cu noi și au repertorii foarte bogate și diverse. Când tinerii sunt într-un gând cu noi trebuie să ne gașteptăm doar la bine, așa muzica populară a ajuns pe post de icoană – acum 20 de ani când am pășit aici pentru prima dată, România era plină de colb, lumea nu mai vroia să audă de folclor și promovau peste tot muzica ușoară. Nu o spun doar eu, însă Orchestra „Lăutarii” are un merit mare că acum, muzica populară stă ca o icoană în colțul casei”, spune Nicolae Botgros în același interviu.

Nicolae Botgros

Maestrul a dezvăluit că visul său cel mare este să se stabilească definitiv cu traiul la București, acolo unde este în costrucție vila Familiei Botgros, în zona Buftea, și unde, alăturat, este proiectat deja un studiou de înregistrări al orchestrei, dar și o casă care-i va găzdui pe toți Lăutarii de la Chișinău.

Foto: facebook.com