Mai mult decât un style icon, Audrey Hepburn şi-a lăsat amprenta frumuseţii nu doar prin capacităţile sale intelectuale, şi vestimentaţie, ci şi prin machiajul cochet. Femeile care îşi respectă naturaleţea şi încearcă să o sublinieze cu rafinament, nu au decât să parcurgă etapele secrete ale machiajului a la Audrey Hepburn.
Actriţa nu a avut secrete speciale în ale machiajului, însă se ştie că respecta 4 etape esenţiale.
1. Sprâncenele – definite corect

Sprâncenele lui Audrey Hepburn au devenit renumite pentru grosimea lor şi definirea corectă. Femeile care au norocul să fie înzestrate cu o astfel de formă a sprâncenelor au nevoie doar de o uşoară periere. În caz contrar, vine în ajutor creionul de culoare închisă. Acesta va conferi feţei o expresivitate deosebită. Pentru a obţine un aspect cât mai natural, după ce se aplică creionul, sprâncenele se piaptănă cu o periuță. Astfel, produsul se distribuie uniform şi excesul este îndepărtat.

2. Tenul – perfect natural

Chipul lui Audrey a inspirat mereu prospeţime şi naturaleţe. Ea obişnuia să folosească fondul de ten pentru a obţine o piele luminoasă, fără imperfecțiuni. Aşadar, pentru un rezultat asemănător, va fi nevoie de un produs mat, care să coincidă ideal cu culoarea pielii. Acoperirea trebuie să fie perfectă, dar în același timp aproape insesizabilă.
Pentru un efect pozitiv, fondul de ten se aplică cu un burete umed sau cu o pensula specială. Apoi, poate fi folosit şi un baton corector lichid pentru a camufla imperfecţiunile. Corectorul se alege cu un ton mai deschis decât nuanța fondului de ten şi trebuie întins perfect înainte de primul strat de machiaj.

 

3. Ochii – conturaţi discret

În machiajul inspirat de Audrey Hepburn, ochii sunt în centrul atenţiei. Pleoapele se machiază cu farduri mate. Fardul de o culoare caldă, aplicat pe toată pleoapa, conferă luminozitate privirii. Cu un alt fard mai închis la culoare se conturează ca o umbră marginea pleoapei superioare.
Pentru a omogeniza bine produsele se foloseşte vârful unei pensule cu peri moi, iar pentru a adăuga un pic de strălucire, poate fi aplicat sub sprâncene un fard alb sidefat. Atenție însă, o ușoară exagerare cu fardurile sidefii vă poate îndepărta de imaginea pe care urmăriți să o obțineți.
Ca un ultim detaliu, tușul. În machiajul actriţei, acesta era indispensabil. Audrey purta eyeliner gros, pentru a-şi evidenţia privirea de pisică. Pentru a obţine aceeaşi privire, se aplică de la baza genelor superioare o linie neagră, fină, care se îngroaşă uşor spre exterior. Ochii se conturează cu un dermatograf maro numai pe pleoapa inferioară. La final, un strat sau două de rimel completează imaginea.

 

4.Rujul – mat!

Pata de culoare a machiajului poate fi rujul roșu, într-o nuanță caldă. Cu el, înfățisarea cuminte va căpăta o notă de seducţie. Pentru un machiaj de zi, dar și pentru un aer 100% Audrey Hepburn, recomandăm rujul bej mat sau caramel.

Distribuie articolul: