Alegerea unei lenjerii de pat sau a unei plapume potrivite nu mai este o misiune dificilă în prezent. Avem la dispoziție o gamă vastă de materiale textile, culori sau texturi, pe care le putem integra de minune în orice design interior. Și ca orice alt domeniu, sfera produselor textile traversează o perioadă de evoluție continuă. Descoperă povestea unor materiale noi, care te vor cuceri de la prima atingere.

Bambusul – fibra eco a viitorului

Bambusul – se spune despre acest produs că este o nișă textilă a viitorului, deoarece fibra de bambus fibra a devenit recognoscibilă datorită proprietăților sale antibacteriene, hipoalergenice și de dezodorizare. Fibra de bambus este extrem de rezistentă, ceea ce prezumă longevitatea articolelor textile alese.

Confirmat de către Asociația de Verificare a Textilelor din Japonia – chiar și după 50 de spălări industriale, eșantionul din fibra de bambus încă își conservă proprietățile adiacente. Testele de laborator efectuate de această asociație denotă că aproximativ 70% din bacteriile cu care a fost infestat în mod voit eșantionul de fibră de bambus au fost distruse.

Acest lucru a fost posibil grație proprietății naturale pe care o are bambusul de a nu provoca alergii ale pielii, așa cum o face orice altă fibră care necesită tratare chimică. Dacă alegi astfel de albituri de pat, fii sigur că o să te bucuri timp îndelungat de calitate și confort pe măsură. Pentru un set de lenjerie de pat calitativ și longeviv din bambus e momentul să apelezi la echipa Millitex.

Lâna de cămilă – de la tradițiile beduinilor, la modernitate

Lâna de cămilă – deși este cunoscută în industria textilă de mai bine de un sfert de veac, aceasta rămâne a fi o inovație în materie de textile, deoarece poate înlocui cu succes acele tradiționale umpluturi pentru pături, plapume sau pilote. De ce? Pentru că anume această fibră naturală are proprietăți medicale, precum reducerea durerilor reumatice și simptomele bolilor osoase, stimularea circulației sângelui, ameliorarea tonusului muscular.

Lâna de cămilă este un produs care păstrează echilibrul termostatic și hidrostatic, fără a permite umezelii să pătrundă prin lenjerie, ceea ce este perfect în cazul în care ai copii mici, care transpiră în timpul somnului. Un moment important este că lâna de cămilă nu este obținută prin tunderea cămilelor, ci este colectată după năpârlirea firească a acestora, prin urmare fibra își păstrează intacte caracteristicile aferente, iar animalele nu au de suferit în vreun fel.

Un avantaj evident este conținutul înalt de lanolină existent în această fibră, comparativ cu alte materiale naturale. Lanolina este ceară „animală” care se absoarbe la temperatura obișnuită a corpului și are proprietățile terapeutice: ameliorează semnificativ metabolismul, elimină toxinele din organism, întinerește pielea, mărește elasticitatea, protejează corpul de efectele câmpurilor electromagnetice.

O plapumă mare sau o pătură din lână de cămilă o să îți servească minim 10 ani și va deveni un element indispensabil în interiorul casei tale. Acum astfel de plapume sau pături sunt disponibile la comandă, cu livrare gratuită, de la Millitex.

Țesătura Jacquard – o mostră de rafinament pentru casa ta

Jacquard–ul este una dintre țesăturile cu cea mai lungă istorie, dar care până acum se încadrează perfect în noțiunea de inovație textilă. Apărut în perioada Evului Mediu, acesta a cunoscut popularitatea grație apariției războaielor de țesut orizontale. Titulatura acesteia provine de la numele inventatorului său Joseph-Marie Jacquard, cel care a conceput aceasta tehnică în 1804.

Așa cum menționează specialiștii din domeniu, această țesătură este, cu adevărat, una dintre cele mai complexe grație modului de realizare, alegerea ițelor realizându-se în dependență de model. Și metoda de vopsire este una specifică, înlocuind  vopsirea clasică, printarea sau brodarea stofei cu așa numita contextură.

Jacquard-ul poate fi creat din mai multe feluri de fibră: bumbac, lână, satin. Țesăturile de jacquard vopsite în fire vor avea mai mult de două culori, materialul este bogat în culoare, ceea ce va transforma lenjeria de pat într-un adevărat răsfăț estetic. La Millitex găsești o alegere amplă de seturi de lenjerie din cotton jacquard, pe care le poți integra organic în design-ul dormitorului tău. În plus, ai livrare gratuită și calitate garantă de experiența producătorilor renumiți.

Bumbacul Tencel – cu un pas mai aproape de Natură

Încheie topul inovațiilor textile renumitul bumbac tencel. Denumirea de tencel este variantă comercială a fibrei lyocell, acesta fiind prima fibră produsă din celuloză de masă lemnoasă.

Acest tip de fibră îmbină într-un mod natural proprietățile inerente ale altor fibre: este volatil ca mătasea, absorbant ca bumbacul, rezistent ca poliesterul, fresh ca inul, cald ca lâna. Anume acest gen de fibră absoarbe umiditate rapid și păstrează echilibrul termic al corpului.

Dacă vrei să experimentezi senzațiile oferite de unul sau mai multe dintre aceste materiale textile inovative, e cazul să dai o raită la Millitex de Black Friday – Ai reduceri de până la 30% la unele categorii de produse. Ofertă valabilă în data de 21.11.19 până în data de 24.11.2019 , în limita stocului disponibil. Adresa magazinului este or. Chișinău, str. Vasile Alecsandri 48, iar numărul de contact:  079401509.

Acest tip de bumbac este ușor de întreținut și are proprietăți antibacteriene, care răspund necesităților tale zilnice. O pernă sau o plapumă Tencel poate să-ți asigure o odihnă de calitate, sănătoasă, de lungă durată. Bucură-te de confortul și avantajele acestei fibre cu produsele Millitex, care acum vin la pachet cu livrare gratuită exact la ușa ta.

Dacă te-am făcut curios și vrei să-ți acorzi răsfățul pe care îl meriți, vino la Millitex și alege produse de înaltă calitate și rafinament.

P