Examene, stres, nopţi nedormite, serviciu, familie…cearcăne. Se ştie că ele apar cu uşurinţă de la oboseală, dar cât e de greu să scapi de ele! Din fericire, lupta cu cearcănele poate începe chiar la tine în bucătărie.

Alimentaţie

Regula de aur a frumuseţii este să consumi suficiente lichide (1,5-2 litri pe zi);

O dietă echilibrată şi un regim de somn sănătos ar fi ideale. De la ce să începem? încearcă să reduci consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool şi tutun. Pe lângă estomparea cearcănelor, o astfel de limitare îţi va dărui un ten mai curat şi dinţi mai albi.

Trage cu ochiul în frigider. Vom căuta să ne îmbogăţim mesele cu spanac, urzici, ceapa verde, praz, morcovi, andive, salată verde.

Exerciţii

E bine să evităm suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternică şi curenţii de aer.

Seara, încearcă să faci câte o plimbare la aer liber. Iar dimineaţa, în faţa ferestrei deschise, fă un set de 5-10 inspiraţii si expiraţii, mărind, treptat, numărul lor pănă la 20.

Efectul unor astfel de exerciţii este oxigenarea sângelui şi eliminarea de toxine. Astfel, cearcănele se vor deschide la culoare, devenind mai puţin vizibile.

Comprese

Remediile naturale sunt o modalitate ieftină şi sănătoasă de a lucra cu ce ai la îndemână. Poţi să aplici pe ochi timp de 10-15 minute felii de castravete sau cartof crud; sau un tampon de vată înmuiat în ulei de măsline.

Compresele reci cu ceai de sunătoare sau cele calde cu ceai de muşeţel sau albăstrele sunt şi ele eficiente împotriva cearcănelor.

Frumuseţea reţetelor naturiste este în fapul că au efecte multiple. Pe lângă estomparea ariei, pielea din jurul ochilor va deveni mai luminoasă, ridurile se vor diminua, iar privirea va deveni mult mai strălucitoare.

Distribuie articolul: