Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vor verifica alimentele şi condițiile de igienico-sanitare în toate şcolile şi grădiniţele din Moldova. Anunţul a fost făcut de viceministra Sănătăţii, Aliona Serbulenco.

Potrivit agenţiei INFOTAG, grupul de lucru a elaborat un plan de monitorizare a instituţiilor de învăţământ, care stabileşte metodologia şi criteriile de control. Începând cu 13 martie şi până pe 10 aprilie, un grup de experţi va efectua controale în toate şcolile şi grădiniţele din Moldova, iar pe 18 aprilie va prezenta Guvernului un raport în acest sens.

Vezi și:  Nereguli grave în instituţiile de învăţământ preşcolar! Ce grădinițe au fost sancționate

Ministerul va publica propunerile de modificare a Codului contravenţional pentru împărţirea responsabilităţii între toate instituţiile ce se ocupă de alimentaţia publică. Prin urmare, aceste controale au ca scop depistarea neregulilor, a lacunelor din sistemul alimentației publice și modificarea acestuia astfel încât copiii să aibă acces la alimente mai calitative în școli și grădinițe.

Citește și:  Solicitările părinților, legate de alimentația copiilor în școli și grădinițe, adresate Direcției Generale Educație

Sursa: infotag.md

 

 

Distribuie articolul: