Cucerește-ți persoana iubită în luna dragostei, pentru că un bilet la teatru poate fi surpriza perfectă pentru orice seară romantică. Comedie, dramă, politică, război și nu doar, vei găsi la Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” în luna februarie. Tu ce preferi mai mult? 

O AVENTURĂ TOMNATICĂ de Semion Zlotnikov – 15 februarie ora 18:30 , Sala Mare

Ea e singură, el, nu mai puțin. Două singurătăți tomnatice se întâlnesc și pun de o primăvară, nelipsită de furtuni dar și de soare! „O aventură tomnatică” este o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare. Spectacolul prezintă o radiografie necruţătoare a vieţii unui cuplu ce vrea să o ia  mereu de la capăt …

Biletele le găsești aici! 

ÎN LARGUL MĂRII de Slawomir Mrozek – 16 februarie ora 18:30, Sala Mare

Trei politicieni naufragiați în largul mării (neincluzând poștașul). Fac circ, după vocație, dar simt tot mai tare că le lipsește pâinea. Unul din ei e ca și mâncat, doar că nu se decid care. Aici începe campania electorală pentru felul doi. Vizionare plăcută și poftă mare!

Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek în didascalii, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept, batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, coffee break-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Biletele le găsești aici!

CÂNTEC DE LEAGĂN de Dumitru Matcovschi – 19 februarie ora 18:00, Sala Mare

Viața e ca un vis, uneori frumos, uneori coșmar… Este și cazul lui Teofil Augustinovici, directorul şcolii, practic, cea de încredere persoană a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. „Cântec de leagăn…” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii din sat este, practic, cea de încredere persoană a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

Biletele le găsești aici!

DOSARELE SIBERIEI  de Petru Hadârcă – 20 februarie 0ra 18:00, Sala Mare

Un spectacol comemorând tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Biletele le găsești aici! 

Distribuie articolul: