Ziua e studentă la Facultatea de Stomatologie, seara realizează handmade-uri, iar noaptea compune versuri şi proză. Luminiţa e precum un motoraş care se regenerează continuu şi visează să-şi publice romanul de dragoste, la care lucrează mai bine de un an. Fire sociabilă şi visătoare speră ca după ce își va termina să deschidă o clinică stomatologică în orăşelul său natal, Ungheni. Află din interviul de mai jos de ce Luminița a fost țintuită la pat câteva luni și ce vrea să facă cu banii din vânzările primului ei roman?
„Un roman de dragoste”

„Startul l-au dat orele plictisitoare din timpul liceului, pentru că eu niciodată nu am îndrăgit matematica. La aceste ore puteam să fac orice: să număr picăturile de ploaie, să scriu poezii şi să inventez lucruri interesante, numai să nu ascult teoria profesoarei. La început, scriam poezii de dragoste. Treptat, am început să particip la concursuri la care am luat şi premii, cum ar fi locul I la „Ars Adolescentina”. De atunci, am început să scriu și eseuri, iar deja de un an lucrez la primul meu roman, care are drept chintesenţă dragostea şi veşmântul ei uneori sarcastic”, îşi aminteşte Luminiţa de momentul când a realizat că are talent în ale scrisului. Protagonista romanului este chiar ea, iar pe filele lui vom găsi povestea ei de viaţă şi un eveniment marcant prin care a trecut cu ceva timp în urmă.

„E mai mult monolog, dar care surprinde multă intrigă şi pasiune. E o poveste despre femei, cum suferă ele când dragostea vieţii se dovedeşte a fi o umbră. Nu ştiu exact când o să fie scris „the end-ul”, adaugă cu nostalgie tânăra studentă. Luminița mai spune că ea scrie numai atunci când simte şi nu atunci când trebuie.

„Broşe în asortiment”

Pe lângă faptul că scrie un roman în care îşi va dezvălui povestirea emoţionantă, Luminiţa mânuieşte, cu migală, arta bijuteriilor lucrate manual: „handmade-ul este un hobby foarte „înflăcărat”, deja de doi ani. O fac cu cea mai mare plăcere şi nu pentru bani. Ador să fac prietenelor mele cadouri deosebite şi uneori confecţionarea broşelor îmi acoperă cheltuielele personale. Îmi place foarte mult să mă joc cu culorile şi să inventez ceva nou”, recunoaşte Luminiţa și recomandă femeilor, care se plictisesc, să-şi descopere un talent sau să se apuce de handmade. „Aş putea să le ajut cu masterclass-uri gratuite. Poate pe viitor facem un club al nostru”, zâmbeşte creatoarea de broşe.

„Medicina, creatorul şi creaţia…”

„Să îmbini medicina cu arta e o banalitate, ar spune majoritatea, însă, pentru mine aceasta înseamnă viaţa. Eu trăiesc prin ceea ce fac şi muncesc zi de zi la construcţia unui templu Dumnezeiesc – creaţia”, mărturiseşte Luminiţa şi consideră că astfel creşte intelectual, îşi hrăneşte sufletul cu emoţii. „La început, îmi era foarte greu, dar de nu ştii ce e greul nu ai de unde să cunoşti ce e bine”, recunoaşte studenta. Luminiţa spune că le reuşeşte pe toate la moment şi că e o femeie mulţumită şi imună la invidia şi critica anumitor persoane.

„Când totul merge rău, aminteşte-şi că poate fi şi mai rău”

Acesta e îndemnul după care se ghidează Luminiţa întodeauna „de fapt, e mai mult un motto decât un citat. În primul an de Facultate am avut un accident rutier, care ulterior mi-a schimbat viaţa şi radical viziunea asupra ei. Două luni nu m-am deplasat deloc pentru că aveam o fractură de bazin şi am avut parte de dureri îngrozitoare”, mărturiseşte Luminiţa.

„Visul unei luminiţe”

„Îmi doresc enorm să public romanul, iar banii câştigaţi din vânzări să-i donez unei case de copii. Vreau foarte mult să-mi deschid o afacere în domeniul stomatologiei, să am o familie numeroasă de cinci copii şi 20 de nepoţei, ca să pot dărui toată dragostea, atenţia şi experienţa mea”.

Distribuie articolul: