La inițiativa echipei ALTFilm, duminică ”Lumea lui Charlie Chaplin” va fi pe marele ecrane și la Chișinău. Evenimentul este de o valoare cinematografică, Charlie Chaplin fiind cel mai cunoscut personaj în cinematografia din toate timpurile. Foarte puțini l-ar recunoaște fără machiaj, dar cu siguranță, nu există om în lume care să nu recunoască personajul THE TRAMP (Vagabondul). Pe cât de joasă era poziția lui socială, pe atât de înaltă e faima pe care și-au câștigat-o renumitul personaj și însuşi Charlie Chaplin. Acest personaj a fost inventat de Chaplin în 1914 și “l-a bântuit” toată viața, fiind unul din cele mai reușite roluri ale sale.

Chaplin este numit regele filmului mut, dar și filmele sale vorbite sunt astăzi vizionate ca referință la școlile de film din lume. The Great Dictator (1940) primul film vorbit al lui Chaplin este un manifest împotriva nazismului și l-a confirmat pe Chaplin ca și creator, genial nu doar prin gesturi dar și capacitatea de a genera dialoguri memorabile și emoții unice.

Prima ediție “Lumea lui Chaplin” va proiecta filmele de debut ale lui Charlie Chaplin, produse în perioada 1914 – 1918, printre care “Making a living”. Primul film în care a jucat Chaplin şi “Kids Auto Races in Venice”, filmul în care apare pentru prima dată Vagabondul.
La acest eveniment veți reuși să-l cunoașteți pe Chaplin scenaristul, regizorul și actorul, dar mai ales, omul Chaplin, cel pe care merită să-l redescoperi pentru că nu există actor să fi jucat roluri atât de diferite de-a lungul carierei.

Evenimentul va avea loc pe 1 iulie, la cinematograful Gaudeamus începând cu ora 19.00, iar biletele pot fi procurate de la casa cinematografului.

Distribuie articolul: