La fel ca și Nick Vujicik, Luke Ericson este omul care prin credință și mult curaj a dovedit omenirii că nu exteriorul sau starea fizică definește firea umană, ci atitudinea și puterea caracterului. Deși are un singur braț, prezintă o rezistență mai mare decât a multor sportivi notorii. Pe lângă asta, reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru persoanele cu necesități speciale sau pur și simplu oamenii care acceptă să renunțe la vis.

Tânărul originar din Hawaii s-a născut fără brațul stâng și cu jumătatea stângă a corpului diferită de cea dreaptă, iar acum 9 ani, a dezvoltat scolioză și diabet zaharat de tip 1. Aceste condiții fizice, însă, nu l-au oprit din a deveni o adevărată sursă de inspirație pentru omenire. Și-a dorit să arate că poate deveni un sportiv de performanță și că orice este posibil în această lume, cu destulă insistență și efort sistematic.

„Devino cel mai bun om din câți poți fi” – acesta e motto-ul care îl ajută să deschidă ochii în fiecare dimineață. Tot acest credo l-a ajutat să-și asume primele lecții de CrossFit, iar apoi, să participe la concursuri mondiale de sport.

În noiembrie 2014, Luke și-a lansat o provocare. Alături de prietenul său, cameramanul Andrew Rizer, a realizat un film care îi trăda felul în care se pregătește de Wodapalooza Fitness Festival. Luke intenționează să ajungă și în armata SUA.

Foto: Facebook, Instagram

Distribuie articolul: